eskort samsun

ÜNYENETHABER

19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI
20 Ekim 2015 - 11:33

BLD_1148

Bu yıl ilki kutlanan 19 Ekim Muhtarlar Günü’nde, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, mahalle muhtarları ile bir araya gelerek muhtarlar gününü kutladı.

19 Ekim Muhtarlar Günü, Ünye Belediyesi tarafından Atatürk Parkı Sosyal Tesislerinde yemekli bir programla kutlandı. Programa Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ak Parti Ordu Milletvekili Adayı Ergün Taşçı, Belediye Başkan Yardımcıları, Ünye Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Ekici, mahalle muhtarları ve eşleri katıldı.

Konuşmasına hayatını kaybeden, Erenyurt mahalle muhtarı Adem Kısacık ve Pınarbaşı mahalle muhtarı Ahmet Bulut’u anarak başlayan Başkan Çamyar, “Onlar bu akşam aramızda değiller fakat yaptıkları hizmetler ebedi kalacaktır” dedi. Konuşmasının devamında 19 Ekimin Muhtarlar Günü’nü olarak ilan edilmesi sürecine değinen Başkan Çamyar, bu özel gün dolayısıyla bir araya geldiklerini belirterek tüm muhtarların gününü kutladı.

“Muhtarlarımızla Kol Kola Yürümeye Devam Edeceğiz”

Gerek siyasi parti başkanlığı döneminde, gerekse de Belediye Başkanlığı döneminde en çok önem verdiği ve en fazla yol arkadaşlığı yaptığı kesimin muhtarlar olduğuna dikkat çeken Başkan Çamyar, “Mahallelerimizin istikametiyle, Belediye yönetiminin istikameti farklı yönde olursa orada başarıdan söz edemeyiz.  Her birimiz bir mekanizmanın parçaları olarak, görevimiz, milletin belirlediği bir bütünü doğru yönde hareket ettirmektir. Hamt ediyorum ki bu güne kadar uyumlu, koordineli bir şekilde bölgemizde birçok hizmeti birlikte gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.

Başkan Çamyar, muhtarlardan gelen yeni dernek binası talebi sonrası yeni bir yer sözü verdi, muhtar evleri ve bilgisayar taleplerini de değerlendireceklerini belirtti. Başkan Çamyar son olarak, “Aynı heyecanla, ilk günkü aşkla nice projeleri birlikte hayata geçirmeyi diliyor muhtarlar gününüzü bir kez daha kutluyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 “Bugün Bizim Bayramımız”

Muhtarlık sisteminin 186 yıllık bir geçmişi olduğunu hatırlatan Ünye Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Ekici ise, “Muhtarlık sistemi ilk defa Osmanlı Padişahlarından 2. Mahmut Döneminde 1829 yılında hayata geçirilen bir sistemdir. Erzurum’da yapılan 18. Muhtarlar İstişare toplantısında 19 Ekim’in Muhtarlar Günü olarak kutlanması için Mahalli İdareler Genel Müdürlüğüne başvuru yapılmış ve bu başvuru sonucunda Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun talimatıyla ’19 Ekim Muhtarlar günü’ olarak ilan edilmiştir. Bugün 19 Ekim Muhtarlar Günü ve bugün bizim bayramımız. Bizleri burada ağırlayan Ünye Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çamyar’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Program, Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ın, muhtarlara hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

yunus_emre-21-214x30044174 img288374

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-