eskort samsun

ÜNYENETHABER

ORDU’DA “ÖNCE ÇOCUK ZİRVESİ”

ORDU’DA “ÖNCE ÇOCUK ZİRVESİ”
25 Kasım 2022 - 12:39

 

T.C. Ordu Valiliği’nin izni, Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesi ile birlikte Pikolo Derneği ve Altınordu Rehberlik Araştırma Merkezi işbirliğinde gerçekleştirilen “Önce Çocuk Zirvesi” 22-23 Kasım 2022 tarihlerinde gerçekleştirildi.

Zirvenin ilk günü 22 Kasım Salı tarihinde Ordu Öğretmenevi bünyesindeki sahnede, yaklaşık 700 öğrencinin katıldığı tiyatro gösterisi gerçekleştirildi. “Çocuk Hakları” temalı gerçekleştirilen oyunda, çocukların sahip oldukları hukuki haklar, öğrencilere aktarıldı.

Zirvenin ikinci günü 23 Kasım Çarşamba tarihinde Ramada Otel bünyesinde, 165 psikolojik danışman/rehber öğretmenin katılımıyla “Önce Çocuk Zirvesi” gerçekleştirildi.

Zirve, Altınordu Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) Başkanı Ersin MORAL’ın yaptığı konuşma ile başlamıştır. Ersin MORAL, çocuk haklarının önemi ve çocuk haklarının farkındalığının yayılması için RAM bünyesinde yapılan atölye çalışmalarını aktardı.

Zirve Pikolo Derneği Başkanı Onur TORUN’un yaptığı açılış konuşması ile devam etti. Onur TORUN konuşmasında, Pikolo Derneği’nin sürdürdüğü Tedarik Zinciri Risk Yönetimi ve Çocuk Hakları Programı kapsamında çocuk işçiliğiyle yurt genelinde nasıl mücadele edildiği üzerinde durdu. Derneğin çocuk işçiliğiyle mücadele alanında kapsam ve içerik olarak, alanının en büyük sivil toplum kuruluşu olduğunu vurguladı. Bu noktada Pikolo Derneği’nin sahip olduğu nitelikli insan gücü ve fiziki alt yapısının, yürütülen faaliyetlerdeki önemini belirtti. Merkezi Ordu ilinde olan Pikolo Derneği’nin, bugün başta çocuk olmak üzere, kadınlar ve diğer dezavantajlı gruplara yönelik çalışmalarının, kamu kurumları ve uluslararası kuruluşlarla ile sürdürdüğü işbirlikleri ile devam edeceği belirtildi.

Zirve, Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih VARGELOĞLU konuşmasıyla devam etti. Mehmet Fatih VARGELOĞLU konuşmasında, çocuğun toplum içerisindeki yeri, çocuk haklarının önemi ve öğretmenlerin bu noktadaki görevleri üzerinde durdu.

Zirve Prof. Dr. Murat Gürkan Gülcan tarafından gerçekleştirilen “Çocuk İşçiliğinin Önlenmesi” konulu eğitim ile devam etti. Yapılan sunumda eğitim hakkının önemi üzerinde duruldu. Zirvede yapılan bir diğer sunum, Doç.Dr. Yasemin MAMUR IŞIKLI tarafından yapılan “Çocuk Hak ve Sorumlulukları” adlı eğitimi oldu. Sunum kapsamında güncel çocuk hakları uygulamaları aktarıldı.

Zirvede son olarak Doç.Dr. Pınar BULUT tarafından gerçekleştirilen, “Çocuk Hakları” konulu atölye ile son buldu. Atölye kapsamında katılımcılar gruplara ayrılarak, çocuk haklarını içerecek çeşitli eğitsel oyunların geliştidi. 165 psikolojik danışman/rehber öğretmenin geliştirdiği bu oyunların, çocuk hakları farkındalığının yaratılmasında kullanılmak üzere bir prototip olarak hazırlanması ve yurt genelinde kullanılması amaçdı.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-