eskort samsun

ÜNYENETHABER

“6’LI MASANIN AMACI; ADAY ÇIKARMAK DEĞİL, SİSTEMİ DEĞİŞTİRMEK”

“6’LI MASANIN AMACI; ADAY ÇIKARMAK DEĞİL, SİSTEMİ DEĞİŞTİRMEK”
01 Aralık 2022 - 0:33

Ünye’nin tek Uydudan yayın yapan televizyonu A 52 TV ve BRTV Ortak yayını ile ekranlarınıza gelen İrfan Çavuşoğlu ile Panorama programının bu haftaki konuğu  DEVA Partisi Ordu İl Başkanı Erkan Türkmen oldu. İrfan Çavuşoğlu moderatörlüğünde hazırlanan programda DEVA Partisi Ordu İl Başkanı soruları yanıtladı.

 

“SİYASETE GİRME NEDENİM ALİ BABACANDIR”

Program moderatörümüz İrfan Çavuşoğlu’nun ‘Neden Deva Partisi, Neden Ali Babacan ‘ sorusuna Ordun İl Başkanı Erkan Türkmen’in cevabı şöyle oldu :

“Ali Babacan’ın bilgisine, Liyakatına ve tecrübesine çok güveniyorum. Siyasete girme sebeplerimden biride buydu. Ali Babacan çok düzgün, temiz bir ailenin çocuğudur. Gerçekten sıfırdan bir parti oluşturup temiz insanlarla yola çıkmayı kendine hedef edinmiş yüzden Deva Partisi diyorum”

“6’LI MASANIN AMACI; ADAY ÇIKARMAK DEĞİL, SİSTEMİ DEĞİŞTİRMEK”

Erkan Türkmen konuşmalarında 6’lı masanın asıl amacının sistemi değiştirip enflasyonu düşürmek olduğunu şöyle dile getirdi:

“Ortada 6 tane siyasi parti var ve  bunlarda farklı düşündüklerini, farklı siyasi parti olduklarını kabul ediyorlar.6 siyasi partinin bir araya gelmesi demek ülke de büyük bir problemi olması demek. Türkiye’de birbirinden farklı kökler var. Bu kökleri bir arada tutmanın en güzel yolu laiklik adı altında cumhuriyettir.6’lı masanın amacı güçlü bir parlamentoyla beraber sistemi değiştirmektir. Aslında aday kim olmuş önemli değil. Parlamenter sisteme kim geçecekse gerçekten ona oy verip sistemi değiştirmemiz lazım. Gerçekten bizim derdimiz budur. Sistem değişince ortaya konan emek, uzlaşı, birbirine saygı ve güven ortamı oluşacağı için her şey yavaş yavaş rayına girecektir. Sayın Babacanın da istediği 6 ay içinde sistemi rayına koyup, bir yıl içerisinde enflasyonu tek haneye indireceğiz.”

“KADROMUZ GÜÇLÜ, SEVİLİYORUZ”

Başkan Türkmen kadrosunun güçlü olduğunu ve sahalarda insanlar tarafından güzel karşılandığını, insanların samimiyetine inandığını şu sözleriyle dile getirdi:

” Genel merkezde çok çalışkan bir ekip var. Yöneticiler Türkiye’nin nasıl yönetileceğiyle ilgili ilgili 22 tane eylem planı hazırladı. Sayın Genel Başkanımız  ‘Türkiye’ de bir sorun varsa ve bu sorunla alakalı bir çözüm bekleniyorsa biz her sorunun üzerine gidip sorunu çözme konusunda adım atacağız’ diyor. Bu 22 tane eylem planının 16 tanesi açıklandı. Bunlarla ilgili düzenlemeler yapılıyor. Ülkenin Ali Babacan’ın yönetmesi gerektiğini sahalarda insanların gösterdiği il ve alakadan anlıyorum.”,

  “FINDIK 8 MİLYONUN  ALIN TERİDİR”

Deva Partisi Ordu il Başkan Erkan Türkmen yıllara oranla fındık fiyatının rakamsal olarak arttığını ancak, dolar karşısında eridiğini dikkat çekti.

Maliyet ile satış arasındaki farkın kimin cebine girdiğini sorgulayan Başkan Türkmen şöyle konuştu: “İnsanımız bir süre sonra fındığını satmak zorunda kalıyor. Çoğu insanımız gurbetten ailesine destek olmak için fındık ayında Ordu’ya geliyor. Fındık toplandıktan sonra vatandaşın geri dönmesi gerekiyor piyasa oluşmadan TMO’nun fiyatını dikkate almayıp alıcı firmalara yöneliyor. Bu senede bahsettiğimiz konunun aynısı oldu. Sayın Cumhurbaşkanının belirlediği taban fiyatından sonra herkes ihracat firmasının açıklamasını bekledi ve bir piyasa oluşmadı. Haliyle onlarda 47-48 lira civarında bir fiyat belirledi. Serbest piyasada devletin açıkladığı rakamdan az bir fiyata fındık alıma koyuldu. Beklenen açıklamaların geç gelmesi de vatandaşımızın serbest piyasaya yönelmesine neden oldu. Alımları  43-44 lira civarı bir fiyatla alıyorlardı, Noel’in ve kuruyemiş zam fiyatının etkisiyle bu fiyat şu anlarda çıkışa geçmiş durumda.

”FINDIKTA12 LİRA KİMİN CEBİNE GİRİYOR ?”

1995 yılında Fındık taban fiyatı 3.40 dolar olarak açıklandı. Hatta geçen yıl 3.10 dolara denk geliyordu. Bugün fındığın fiyatı 58 ve 60 lira arasında olması gerekiyor ama durum maalesef bu şekilde değil. Şu an piyasada fındık 48 lira 60 liradan 48 lirayı çıkardığımızda kalan 12 lira kimin cebine gidiyor? 12 lira %25lik bir rakama denk geliyor bu korkunç bir oran küresel firmalar bu oranlarla çalışmazlar. Fındık 8 milyon insanın emeği, alın teri bunu görmezden gelirsen 2023 ‘de bu insanlar sana gerekli cevabı verir. Emeğin karşılığını verirsen hakkını alırsın ama vermezsen de cezasını çekersin.

”REKABET KURULU AÇIKLAMA YAPMALI”

Ben rekabet kurumundan cevap bekliyorum bu konu hakkında ama hala bir dönüş alamadık. Yaptırım varsa açıklasınlar ama şu an ortada verdikleri bir cevap yok sadece şikâyet ettiklerini söylüyorlar. Önceden fındık 1 dolar etmiyordu diye söylemleri vardı. İktidar partisinin İl başkanlarından açıklamalar gelmişti. Benim bildiğim şu, fındığın para etmesini doları TL’yi kenara bırakalım. Eskiden fındıkla düğün yapılırdı, ev alınırdı bölgemizin ticaret olarak omurgasıydı. Üreticilere destek olan adımlar atılması lazım aksi takdirde bahsettiğim gibi bunun faturasını ödemek size düşer.”

“PARAYI, YÖNETEBİLEN İNSANLARA BIRAKIN”

Başkan Türkmen ülkenin borç batağının içinde olduğunu ve artık hiçbir ülkenin Türkiye’nin borç batağında olduğu düşüncesiyle borç vermediklerini, üretmeni ve ihracatın öneminden şöyle bahsetti.

“Olaylara gerçekçi bakacak olursa şuanda bir borcun içerisindeyiz. Dünya finans çevrelerinden şuanda borç alamıyoruz. Çünkü   faiz oranı diye bir şey var. Dünya ülkeleri ülkenin durumunun borç batağında olduğunu ve batma durumunun yüksek olduğunu düşünüp borç vermiyorlar. Önemli olan borcu çevirebilmek. Bizim eylem planlarımızda amaç yerli üretimi arttırmaktır. Geçmişte 2008 krizi olmuştu ve bizi teğet geçeceği söylenmişti. Sayın Genel Başkanımız ‘o günde ben hazineye para bastım ama biz ihracat ve üretim yapan şirketleri bir araya topladık ve onların üretile desteklenmesini sağladık’ demişti. Tek şart o paranın kullanılması ve bize döviz olarak geri gelmesi. Üretim ve ihracat arttığı takdirde merkez bankamızdaki kasamızdaki para birikince hem borç faizi düşüyor. Hem de  üretim arttığı takdir de borç alabileceğiniz çeşitlilik artıyor. Bütün dünyanın kapıları size açılıyor. Yeter ki parayı, yönetebilen insanlara bırakın. O zaman bir sorun kalmıyor. Tek kriter bu işi bilen tecrübeli kişiler tarafından yönetilmesidir”dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-