eskort samsun

ÜNYENETHABER

KIRMIZI ETE, TAVUĞA BÜYÜK ZAM GELDİ

KIRMIZI ETE, TAVUĞA BÜYÜK ZAM GELDİ
28 Kasım 2022 - 0:55

Doğalgaz, yem ve mazota gelen zamlardan sonra şimdi de temel gıda ürünleri olan et ve süt ürünlerine de zam geliyor. 

Bu hafta et fiyatlarına 20 TL zam geldi fakat zamların çoğunun daha geride olacağı söyleniyor. Et fiyatına gelen zamlar nedeniyle kasaplar da çaresiz kaldı.

Şuanda tavuk 40 TL, kuşbaşı 160 TL, kıyma 150 TL, antrikot 180 TL, bonfile 280 TL’den satılıyor.

Ersel Et-Tavuk İşletme Sahibi Ersel Aktürk kırmızı et hakkındfagazetemize yaptığı açıklamada;

 “ Yeni Zamlar Kapıda

Gündemde olan et zammını aslında kurban bayramından buyana bekliyorduk. Geçen hafta kırmızı ete kilo da 20 TL zam uygulandı. Bana göre bu zam gelecek zamların habercisidir. Şuanda kuşbaşını 160 TL’den , kıymayı 150 TL’den, antrikotu 180 TL’den, bonfileyi 280 TL’den satıyoruz. Üretici hayvanına bakarken sürekli maliyeti arttığı için zamlar kaçınılmaz oluyor. Biz bu zamlardan memnun değiliz. Aksine isteriz ki et ucuz olsun, herkes rahatça alsın yesin. Ama üreticinin zarar ettiği de ortada. Her ürüne gelen zincirleme zamlar dengelenmediği sürece bu döngü böyle devam edecek gibi görünüyor.” Dedi.

Kutlu Tavukçuluk Sahibi Yusuf Kutlu ise

Yusuf Kutlu : “ Tavuğa Zam Bekleniyor”

“Şuanda tavuk kırmızı ete göre daha uygun, kilosunu 40 TL’den satıyoruz. Önümüzde ki dönemlerde zam uygulanır mı bilemiyoruz. Bizde artık tahmin yapamıyoruz. Hafta sonu aniden zam geliyor sonrasında o zam geri çekiliyor. Ortada böyle karmaşık bir durum var. İstemesekte bir zam haberi bekliyoruz. Şartlar yakın zamanda bunun gerçekleşeceğini gösteriyor. Satışlarımız yaz sezonu kadar yoğun olmasa da memnunuz.”

 

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-