eskort samsun

ÜNYENETHABER

ERGUN,İLK BİNDEKİ ORDULU FİRMALARI BORSAYA DAVET ETTİ

ERGUN,İLK BİNDEKİ ORDULU FİRMALARI BORSAYA DAVET ETTİ
26 Kasım 2022 - 1:10

Aslen Ordulu olan Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun, borsada olmayan ilk 1000 şirketi yerinde ziyaret yaparak borsaya davet ettiklerini belirterek bu kapsamda Ordu’da de ziyaretler yaptıklarını söyledi.

Borsa İstanbul’da gong Sanica Isı Sanayi AŞ’nin halka arzı için çaldı. Gong töreninde konuşan Korkmaz Ergun, Sanica Isı halka arzına gelen yüksek taleple, yaklaşık 801 milyon lira tutarında halka arz geliri ve 166 bin yatırımcıya gerçekleştirilen satışla çok başarılı bir halka arz olduğunu bildirdi. Ergun, Sanica Isı’nın başarılı halka arzının bu açıdan, hazırlığı devam eden halka arzlar için güzel bir örnek olduğunu ifade etti.

ORDU’YU DA ZİYARET ETTİK

Sanica Isı’nın halka arzını önemli kılan bir yönü daha bulunduğunu belirten Ergun, şöyle devam etti: “Genel açıdan sermaye piyasalarının, özelde ise Borsa’nın temel misyonlarından biri, ülkemizin sürdürülebilir büyümesinin temel dinamosu olan sanayi şirketlerimizin finansmanını sağlayan bir ekosistem olmasıdır. Bu amaçla, Türkiye’nin 1000 büyük sanayi şirketlerinden Borsa’da işlem görmeyenleri tek tek ziyaret ediyoruz. Aynı zamanda, şirket ziyareti yaptığımız illerin sanayi odalarında da toplantılar düzenliyoruz. Bu çerçevede, 150 civarında şirket ile birebir görüştük. Şirketlerimize, Borsayı ve uzun vadeli TL’ye ulaşma imkânı sağlayan sermaye piyasalarını anlatıyoruz. Bu kapsamda, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli, Konya, Ordu, Çorlu, Denizli, Kayseri, Gaziantep, Kahramanmaraş, Adana, Mersin ve Hatay illerini ziyaret ettik. Diğer illerimizi, şirketlerimizi ve sanayi odalarını ziyaret etmeye devam edeceğiz.”

İLK BİN BORSADA OLMALI

Ergun, Sanica Isı’nın işlem görmeye başlaması ile Türkiye’nin 1000 büyük sanayi şirketlerinden birinin daha finansmanını Borsa İstanbul aracılığı sağlandığını belirterek, “Bu nedenle, bu süreçte emeği geçen herkese, şirket çalışanlarına, aracı kuruma, teşekkür ediyorum. Sanica Isı’ya Borsamız ailesine hoş geldiniz diyorum. Sermaye piyasalarımıza hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-