eskort samsun

ÜNYENETHABER

MÜFTÜ BAŞSAN ALTIN NESİL KREŞİNE İLGİ BÜYÜK

MÜFTÜ BAŞSAN ALTIN NESİL KREŞİNE İLGİ BÜYÜK
10 Kasım 2015 - 0:06

oruc-sadece-mideye-degil-butun-organlara-ve-nefise-de-tutturulmali-168872Kur’an kurslarında yaş sınırının kalkmasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan “Okul Öncesi Din Eğitimi Projesi” çerçevesinde,  Garaj Camii altına açılan Altın Nesil Kur’an Kursunun ve gösterilen ilgiyi hakkında  Ünye Müftüsü Vedat Başsan, gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Bu kurslarda direk Kur’an-ı Kerim öğretimi de değil, içerisinde bu ana okullarının çocukları işte yazı yazarak, resim yaparak ve görsel bir takım materyalleri de kullanarak çocuklara değer eğitimini yaşayarak o ortamda öğretmektir.

Çocuklara hitap eden materyaller ile hem Kur’an-ı Kerim ve dualar öğreniyorlar. Yeme ve içmeden tut, oturma ve kalkma yani kreşlerde verilen hizmetlerde burada veriliyor. Bu çok önemli bir hizmettir. Bunun evveliyatı sıbyan mektepleriydi. Tabii biz geçmişi çok fazla bilemiyoruz. Ama bugün aynı şeyi biz yapıyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı son dönemde bu işi ciddiye aldı. İnşallah bu uygulamaların arkası gelecektir. Bizim mesela burada Ünye Müftülüğü olarak resmi bir kurum olarak yoktuk. Biz şuan da inşallah Garaj Camii’nde yaptık. Buraya da 100 tane öğlen öncesi ve öğlen sonrası olmak kaydıyla öğrenci de aldık. Buradaki bizim kurs öğreticilerimiz artı çocuk gelişimi bölümü lise ve üniversite mezunu öğreticiler de aldık. Onlar ile beraber hem kurs öğreticilerimiz hem de çocuk gelişimi öğreticiler ile beraber bu eğitimi yürütmeye çalışıyoruz. Biz daha bu işe yeni başladık.

Bunu en güzel şekilde sürdürebilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bu Ünye şartlarında yeterli değil tabii Ünye büyük bir ilçedir. Büyük bir ilçe olduğu içinde yeni kursların ve mekânların bulunması lazım. Biz özellikle camii etrafında olsun diye uğraşıyoruz ki çocuk o ezanı ile yetişsin. Zorla ve korkutarak değil. Yani çocuk o havayı teneffüs etsin diye camii avlularında olsun istiyoruz. Yapmayı planladığımız bir iki yer daha var. İnşallah önümüzdeki sene onlarla birlikte 500’e yakın öğrenci almış olacağız”dedi.

yunus_emre-21-214x3004419 img28839

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-