eskort samsun

ÜNYENETHABER

ADIGÜZEL,”FATSA’NIN DERTLERİ BİRİLERİNİ GERDİ”

ADIGÜZEL,”FATSA’NIN DERTLERİ BİRİLERİNİ GERDİ”
27 Kasım 2022 - 23:15

Fatsa Hamsi Festivali’nde konuşan CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, konuşmasında eleştirdiği konulara AKP’li vekillerden itiraz gelmesi üzerine açıklamalarda bulundu.

‘Fatsa’da siyanürlü altına hayır diyoruz cevap şirketten geleceğine Ergün Taşçı’dan geliyor, Fatsa’ya söz verilen projelerin 2023 ve 2053 programlarından çıkarıldığını söylüyoruz Büyükşehir Belediye Başkanı rahatsız oluyor’ diyen Adıgüzel konuşmasında şunları söyledi:

“Fatsa’nın tüm dertlerinde yanında olduk olmaya da devam edeceğiz. İktidar muhalefet ve STK’lar hep beraberiz. Fikirlerimiz farklı ama vatanımız aynı, Ordu’muz aynı, kederimiz sevincimiz aynı. O nedenle bu ortamda farklı fikirlerimizi konuşmak değil ama ortaklaştığımız Fatsa’nın bazı sorunlarını dile getirmek isterim.

Fatsa’nın bir çevre yolu beklentisi var 2023 yılı programında olmadığını öğrendik üzüldük.

Samsun’dan Sarp’a kadar demiryolu projemiz var 2053 vizyonuna dahi olmadığını öğrendik. Buna da üzüldük.

Bu hizmetleri 2023 ve 2053 programlarını almayanları Fatsa’da 2023 programına almayacak bunu vurgulamak isterim.

Burada vurgulamak istediğim Fatsa’daki siyanür belası. Elekçi ırmağına kurşun karışıyor. Olması gerekenin 100 kat fazlası. Bir kişiye kurşun atar öldürürsünüz ama onlar tüm Fatsa’yı kurşunluyorlar. Kuzey Anadolu fay hattına 20 kilometrede bir siyanür havuzu olmaz. Fatsa’ya 5 kilometrede olmaz. Buradaki tüm milletvekilliği arkadaşlarımızın artık bu konuda ortaklaştığını biliyorum. Bu işi artık birlikte sona erdirmeliyiz. Yapılanları biliyorum ancak mücadeleyi daha da yükseltmek gerekiyor.

Bir belgeselde izledim yılan yavru fareyi yerken anne fare gelip yılanı ısırıyor ve yavrusunu kurtarıyor. Biz neslimizi toprağımızı vatanımızı savunmaya çalışıyoruz. Eğer biz çocuklarımızı ve Fatsa’mızı savunamıyorsak bize de yazıklar olsun. Fatsa halkı bu işi çözer. Diğer arkadaşlarımız da siyaseten ve ticareten eksik davranan arkadaşlarımız da bizim yanımıza gelirse bu belayı def eder göndeririz.

Birazdan hamsilerimizi yiyeceğiz. Çocukluğumdan hatırlıyorum o kadar bol olurdu ki dedem kasayla alır, fındık bahçelerine gübre diye dökerdik. Maalesef denizlerimiz de ceplerimiz de kurudu. Allah bundan sonra herkese bolluk bereket versin.”

Adıgüzel konuşmasının ardından yaptığı açıklamada ise şunları söyledi:

“Konuşmamızın başında da belirttiğimiz gibi buradaki festival ortamı gereği hükümetin yanlışlarını veya kendi fikirlerimizi değil, burada Fatsa için ortaklaşabilecek konuları dile getirdik. Maden dedik ama ona bile tahammülleri yok. Biz maden terörü diyoruz. Bize cevap şirketten önce Ergün Taşçıdan geliyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatsa Çevre Yolu, Samsun-Sarp Demiryolunun programa alınmayışını söylememizden rahatsız oldu. Siyasette seviyeden bahsetti. Bence sen önce belediyede bir seviyeyi tuttur. Biz orada Ordu Büyükşehir’i konuşmadık, konuşursak orada zor duruma düşerlerdi.”

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-