eskort samsun

ÜNYENETHABER

BU KIŞ ZOR GEÇECEK! VATANDAŞ KÖMÜRÜ TORBA İLE ALIYOR

BU KIŞ ZOR GEÇECEK! VATANDAŞ KÖMÜRÜ TORBA İLE ALIYOR
05 Aralık 2022 - 0:13

 

Kış aylarının gelmesiyle birlikte dar gelirli vatandaşlar ısınma problemine çözüm arıyor. Ünye’de son günlerde soğuk hava ve yağmur etkili olurken, vatandaşlar da odun ve kömür alma telaşına düştü.

Son dönemde döviz kurundaki artış nedeniyle birçok ürüne zam gelirken bu artış kömür fiyatlarına da yansıdı. Hal böyle olunca vatandaşlar ya kömür almaktan vazgeçti ya da önceki yıllarda aldığı kömürden daha az kömür almaya başladı.

A52 TV olarak konu hakkında Çelik Kömür İşletmecisi Hakan Çelik ile röportaj yaptık. Çelik, artık vatandaşların kömürü ton olarak değil torba ile aldıklarını söyledi.

Çelik Kömür İşletmecisi Hakan Çelik A52 TV mikrofonlarına şöyle konuştu;

“Kömür ticareti biraz zayıf bir şekilde ilerliyor. Şu anda sezon ortası bir dönemdeyiz. 10. Ay içerisinde bir hareketlilik oldu. Ceviz kömürün tonu 5500 – 6500 TL, portakal kömürün tonu ise 6500 – 7500 TL’den satılıyor. Alım gücü düşük ve bu fiyatlar vatandaşa göre oldukça yüksek.

Isınma diğer ihtiyaçlara benzemiyor. Vatandaş artık kömürü 1 ton yerine 250 kg alıyor. 250 kg yerine ise 1-2 torba alıyor. Vatandaş artık günü geçirmenin derdine düştü. Şu anda piyasa sakin ilerliyor. Geçtiğimiz ay satışlar iyiydi. Firmaların şuan için bir artış yapmasını beklemiyoruz. Ama dolarda bir artış olursa kömür fiyatlarında da değişiklikler olacağını düşünüyorum.” Dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-