eskort samsun

ÜNYENETHABER

BAŞHEKİM OP. DR. AHMET ATEŞ”Hedef Sağlık Turizmi”

BAŞHEKİM OP. DR. AHMET ATEŞ”Hedef Sağlık Turizmi”
01 Aralık 2022 - 0:02

Ünye Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ahmet Ateş Ünye’nin Tek Televizyonu A52 Tv Ekranlarında Yunus Zorun Sunduğu Son Nokta Programına Konuk Oldu.

Ünye Devlet Hastanesi Başhekimi OP.DR. Ahmet Ateş Ünye Devlet Hastanesinde ki çalışmalar ve   yeni projeler hakkında bilgiler verdi.

OP.DR.  Başhekim Ahmet Ateş şu açıklamalarda bulundu;

“Hedefimiz Kaliteli Bir Hizmet Sağlamak”

“Göreve geldiğimizde şöyle bir sorunla karşılaştık. Pandemi sonrası sağlık personeli ile alakalı genel  kayıplarımız oldu. Hedefimiz doktor sayısını tamamlayıp kaliteli bir hizmet sağlamaktı. Bununla ilgili girişimlerimiz oldu. Büyük ihtimalle yılbaşında bu hedefimizi tamamlayacağımızı düşünüyorum. Hizmet sunumu ile ilgili Sağlık Bakanlığımızın başlattığı beyaz reform uygulaması var. Uygulama kapsamında mevcut personel sayısını arttırıp hastanın sağlık hizmet sunumuna ulaşımını kolaylaştırmak adına bazı projeler var. Yurtdışında sağlık projeleri ile ilgili projelerimiz üzerine çalışıyoruz. Biliyorsunuz hastanemiz bir otel gibi biz de bu özelliği kullanmak istiyoruz.”

 

“Avrupalı Hastaları Hastanemizde Tedavi Edeceğiz”

“Şu net bir gerçek Türkiye’de verilen Tıp Fakültesi eğitimi çoğu Avrupa ülkesinden ileri seviyede. Donanımlı doktorlara sahibiz ancak bu donanımı kullanamıyoruz. Öncelikli hedefim hastanenin pozisyonunu baz alarak sağlık hizmet sunumunu gerçekleştirmek. Avrupa ülkelerinde hizmet sunumu özel sigortalardan dönüyor ve maliyetleri çok yüksek. Sağlık turizmine başladığımızda Avrupa ki hastaları hastanemize götürmeyi planlıyoruz. Şubat ayı gibi bu projelere başlayacağımızı düşünüyorum. Gerekli ruhsatların onaylanmasını bekliyoruz.”

 

“Eğitim ve Araştırma Hastaneleri ile Aynı Seviyedeyiz”

“Hizmetimize 1972 yılında burunucu mahallesinde 50 yataklı bir hastane olarak başladık. Ortalama 5-10 yılda bir yatak kapasitelerini 2 katına artırarak hastanemizi 2020 yılında 330 yatağa çıkmıştık. Mevcut doktor kadrosu arttırılarak şu an da 450 yatak olarak  hizmet veriyoruz. Bu sayı çoğu eğitim araştırma hastanesi ile aynı seviyede. Yıllık  beş yüz elli bin hastaya hizmet veriyoruz aşağı yukarı iki yüz elli bini acil diğerleri ise poliklinik hizmeti alıyor. B grubu hastane olmamıza rağmen eğitim ve araştırma Hastaneleri ile aynı seviyedeyiz. İl olma durumumuza göre biz de eğitim ve araştırma hastanesine dönüşebiliriz. Mevcut yatak sayımız  50 yıllık hizmet ihtiyacımızı karşılayacak  gibi gözüküyor. Diğer ilçelere de hizmet veriyoruz özellikle Ağustos ayında fındık sebebi ile hasta sayımız artabiliyor.”

 

“Nitelikli Hizmetleri Öne Çıkarmak İstiyoruz”

“Dahili branşlarımız kadro sayısından dolayı mevcut hizmetleri devam ettirmekteyiz. Hastanemizde Cerrahi branşlarda A ve B grubu dediğimiz ameliyatlar yapılmakta. Nitelikli hizmetleri öne çıkarıp ülke geneline yaymayı planlıyoruz. Çevreden bu şekilde hasta çekme planımız var. İlk 6 aydan sonra projelerimiz baya ciddi bir seviyeye gelebilir”

 

“Yıl başına Kadar Eksiklerimizi Tamamlayacağız”

“Bizim şu an aktif çalışan toplam 54 uzman doktor, 31 doktor, 13 diş hekimi toplamda 98 doktorumuz var. Personel sayımız 964 aşağı yukarı 600 tanesi sağlık personeli kalanı ise sağlık personeli yardımcısı, bu ciddi bir rakam. Branş eksiklerimiz var, yılbaşına kadar onları tamamlamaya çalışıyoruz.  Üroloji  ,Nöroloji , Plastik Cerrahi , Enfeksiyon Hastalıkları alanlarında ufak eksiklerimiz var. İkinci aşamada bu eksikleri tamamlayıp uzun vadeli hizmetler sağlamaya çalışıyoruz. Tek başımıza halledemediğimiz eksiklerimiz de oluyor. Siyasilerimiz de sağ olsunlar bize destek oluyorlar bu konuda.”

 

“Randevu Konusuna Özen Göstermeliyiz”

“MHRS yeni kurulduğu için sistem olarak tam rayına oturamadı. İlk 15 dakikada randevu sisteminin tamamı doluyor. Bazı randevulara geri dönüş olmuyor ve randevu almak isteyen hastalarımız mağdur oluyor. Tavsiyem çok önemli bir şey olmadığı sürece randevularımıza gelmeye özen gösterelim. Hastaların randevulara özenle gelmesi gerekiyor. Gelinmediği sürece de MHRS sistemimizden randevunuzu iptal edebiliyorsunuz.”

 

“Hastanemizin Vizyonu Artacak”

“Bakanlığımızın şöyle bir uygulaması oldu. Doktor, yardımcı personel, destek personeli konusunda ülke konusunda ciddi bir boşluk var. Hasta karşılama Personeli konusunda alım yapılacak. Aşağı yukarı bu noktada 224 personel talebimiz olacak. Hastalara refakat edecekler. Bu uygulamamanın hastanenin vizyonunu arttıracağını düşünüyoruz. Sağlık Personeli ücretlendirilmesi konusunda sıkıntılar vardı. Bu konu kapsamında çok ciddi düzenlemeler yapıldı. Şu anda bir çoğundan  geri dönüş oldu. Yedi bin iki yüz civarı bir ön talep var. Bizde bu atamalardan yararlanmaya çalışıyoruz. Kalifiye destek Personeli konusunda da bir takım sıkıntılar vardı. Yılbaşından sonra beyaz reformla birlikte bu eksiklerin giderileceğini düşünüyoruz. Hasta memnuniyeti konusunda taleplerimizi oluşturuyoruz Yılbaşına kadar eksikler giderilecek”

 

“Pandemi Sürecini Başarılı Şekilde Atlattık”

“Pandemi sürecinde öz veriyle çalıştık. Kayıplarda verdik totalde baktığımızda pandemi yönetiminde en başarılı ülkelerden biriydik. Bu süreci çok iyi yönettiğimizi düşünüyoruz. Yeni projelerimizle bu çalışmalarımızı devam ettireceğimizi düşünüyorum.”

 

“Karşılıklı Anlayış ile Sorunlar Çözülebilir”

“İnsanlar  o an ki psikolojik durumlarına göre hareket ediyor. Hastanenin gergin ortamı hasta yakınlarını da geriyor. Bahsettiğimiz beyaz reform bu konuları da içerisinde barındırıyor. İkili ilişkiler ve karşılıklı anlayışlarla düzelebilecek konular. Her şey dört dörtlük olsa bile yüzde yüz memnuniyet sağlamak imkansız. Karşılıklı iyi niyet ve anlayış olduğu sürece bir sorun olacağını düşünmüyorum. Beyaz Reformla birlikte bu sorunların önüne geçileceğini düşünüyorum. Hasta yakınları bekleme süreçlerinde daha çok agresifleşiyor. hastamızdan , hasta yakınlarından beklediğimiz biraz daha anlayışlı olmaları” Dedi.

Programın ardından Ünye Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ahmet Ateş ve Beraberindeki Hastane Müdür Yardımcısı Hasan Kisbet  ,Karadeniz Radyo Televizyon ve Gazeteciler Dernek Başkanı Cihan Çakır ile hasbihal ettiler.

 ÜNYE DEVLET HASTANESİ BAŞHEKİMİ OP. DR. AHMET ATEŞ’İ PROGRAMIN 27.DK İTİBAREN TAMAMINI İZLEYEBİLİRSİNİZ

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-