eskort samsun

ÜNYENETHABER

OSMAN SARIKAHRAMAN’DAN ARICILIK VE KÜMES HAYVANCILIĞI AÇIKLAMASI

OSMAN SARIKAHRAMAN’DAN ARICILIK VE KÜMES HAYVANCILIĞI AÇIKLAMASI
04 Aralık 2022 - 23:56

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, Ünye’nin uydudan yayın yapan tek televizyonu A 52 TV’de ekranlarınıza gelen Gündem Arena programına konuk oldu.

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel’in meclise vermiş olduğu sahte bal önergesi hakkında konuştu.

“Biz Müslüman ülkenin Müslüman insanlarıyız. Bu kadar sahtekar olmamalıyız.” Diyen Sarıkahraman açıklamasında;

“Arı Biterse Yaşam Biter

Arı, doğadan yediğimiz meyve ve sebzelerin döllenmesini sağlayan, insanoğlu tarafından sırrı çözülememiş tek canlı varlıktır. Arının içindeki kabartılmış peteğinde bile hile yapıyorlar. Bunu Tarım Bakanlığı’nın ilgili birimlerinin bilmemesi mümkün değil. Biz Müslüman ülkenin Müslüman insanlarıyız. Bu kadar sahtekar olmamalıyız. Hukuk düzeni adalet olmayınca bu böyle oluyor. Adalet sadece insanlar suç işlediğinde tecelli etmemeli.

CHP Milletvekili Mustafa Adıgüzel’in vermiş olduğu önergeyi izledim. Ben markete gidip bal pekmez alırken gönlüm rahat olmalı. Bizim üstümüz bayrak altımız toprak, kıblemiz aynı. Bu şekilde dolandırıcılıklar olmaması lazım.

”Arının ham maddesi şeker fiyatlatı uçtu”

Arının ham maddesi şekerdir. Arıya bir çuval şeker verilirse bundan 12-13 kg bal çıkar. Bu şeker işi yaz mevsimi bittikten sonra başlıyor. Arıcının en çok ihtiyaç duyduğu şey şekerdir. Şeker geçen yıl 250 TL’ydi  bu yıl 1250 TL oldu. Eskiden bir bakraç yoğurtla 1 çuval kepek alırdık. Şimdi 1 çuval kepeği 10 bakraç yoğurtla alamıyoruz. Dolayısıyla biz zaman geçtikçe beyaz et, kırmızı et yiyemez, süt içemez hale geleceğiz””DEDİ.

”Kaz İşleme Tesisi Alternatif Bir Gelir Kaynağı Olacaktı”

Son olarak kümes hayvancılığı hakkında bilgi veren Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman;” gezen tavuk firması geldi ve gezen tavuk vermek istedi. Bu tavuklar için yem de temin etti. Yumurtacıyı da açık senetle borca bağladı. Ama bu yumurtalar nereye satılacak? Akkuş’ta ve Tekkiraz’da bu işi yapan üreticilerimiz oldu ama yumurtayı satmakta sıkıntı çekiler. Büyükşehir Belediyemiz de vatandaşlara kaz yetiştiriciliği için destek verdi. Ünye’de bu işi yapan çoğu kişi kapattı, sadece 2 tanıdığımız devam ediyor.

Kaz işleme tesisi ile alakalı Perşembe ilçemize kurulacağı ile ilgili bir duyum almıştık. Bu tesis kurulsaydı, kazcılık bölgemizde alternatif bir gelir olacaktı. Kaz eti kırmızı et gibi çok kaliteli ve kazın bağırsağından gagasına kadar hiçbir maddesi atık değil. Bu tesis kurulamayınca bu olayda başlamadan bitti.”dedi

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-