eskort samsun

ÜNYENETHABER

ÜNYE’DE YARIM ASIRDIR BELEDİYE ELİ DEĞMEMİŞ YOL BULUNDU

ÜNYE’DE YARIM ASIRDIR BELEDİYE ELİ DEĞMEMİŞ YOL BULUNDU
05 Aralık 2022 - 0:07

Büyükşehir Ordu’nun en büyük ilçesi Ünye’nin merkezinde 30 yıldır belediyenin uğramadığı ama vatandaşın her gün kullanmak zorunda kaldığı yolu ortaya çıkardık.

Gölevi mahallesinde  bulunan yol sorunun 30 yıldır çözülememesi vatandaşları isyan ettirdi. Ambulans, itfaiye gibi acil yardım araçlarının kullanamayacağı yol için vatandaşlar yardım bekliyor.

 

Yol mağduru Mustafa Erkuş; “ 1942 doğumluyum  yaklaşık 80 yıldır Gölevi Mahallesi’nde yaşıyorum. Yaşadığım o zamandan bu zamana kadar hep aynı adreste ikamet ettim. Şu an mevcuttaki yapılmış yol 1986 köy hizmetlerinin yapmış olduğu yoldur. Bu mahalle 1993 yılı öncesi köy idi yapılan oylama ile 93 yılında mahalle haline getirildi. Şu an oturduğum yerde yol harici su elektrik telefon hizmetleri mevcuttur. 93 yılından bu zamana yol ile ilgili olan sorunumuz mahalli olduğundan belediye tarafından bir türlü kesin sonuca ulaştırılamadı ve hala da uğraşmaktayız. Yapılacak ümidimiz yok.

80 yaşında olduğum halde devletten bir kuruş emeklilik yaşlılık aylığı veya herhangi bir yardım desteğim olmadan yaşamımı sürdürüyorum Yol konusunda yapacak hiçbir şeyim yok çaresizim. Bu konuyu yalnız çözemiyorum ve bunu da devletin kurumlarından bekliyorum. Talep ettim yol hizmetinin bana değil bütün kamuya hizmet etsin istiyorum. Sadece benim için değil yaklaşık 150’ye yakın  bir hane oluşumu olacak ilerleyen yıllarda.   Çocuklarım torunlarım ve onların çocukları aynı sorunu yıllar sonra yaşasın istemiyorum”dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-