eskort samsun

ÜNYENETHABER

BAŞKAN USLU, ÜRETİCİNİN YÜREĞİNE SU SERPTİ

BAŞKAN USLU, ÜRETİCİNİN YÜREĞİNE SU SERPTİ
23 Ekim 2015 - 2:47

VİDEO HABER

LLLL

 

Ünye Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu gazetemize verdiği röportajda üreticilerin merak ettiği soruları cevapladı.Başkan Uslu fındık hakkında yaptığı açıklamalarda üreticin yüreğine su serperken ,bugün gidişat iyi ama yarın ne olur bilinmez dedi.

Dövizdeki dalgalanma ,seçim ve ülkede yaşanan  terör olaylarının fındığa etkisi  oldu mu ?

Ünye Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu”Terör olaylarının fındığı birebir etkileyecek bir pozisyonu olamaz. Ama kur yüksekliği fındığı her zaman etkiler. Fındık Dolar veya Euro ile satılan bir üründür. Yani iki türlü de fındığın işlemi olur. O yüzden kurun bu kadar artması fındık fiyatlarının tabi ki dik durmasında etkenlerden biridir diyebiliriz”dedi.

Fındığın fiyat paritesi yukarı doğru mu?aşağıya doğru mu olur ?

Başkan Mustafa Uslu, fındığın şuan ki durumu hakkında şunları söyledi; “Fındıkta, şöyle söyleyeyim 12 TL’den başlayıp 10.50’ye düşen bir fiyat oluştu. Şuanda ise yine 12 TL civarında fiyatlar var. Tabi ki fındıkta yükseliş olabilir. Zaten ibre şuanda yukarıya bakıyor. Şuan için fındıkta herhangi bir düşüş beklenmiyor. Bu durum biraz da üreticilerimize bağlıdır. Gurbetçilerimiz fındıklarını erkenden pazara indirdiler ama diğer bir kısım fındığını evde tutuyorlar ve ihtiyaçları olduğu kadar satıyorlar. O yüzden fiyatları bu şekilde tutabiliyorlar. Yükseliş olabilir. Ama ne kadar olacağını bilemeyiz”dedi.

Üretici fındığın fiyat artması için ne yapmalı ?

Bu sene üreticilerimiz bilinçli.Esasında şuanda en doğru işi yapıyorlar. Yani peyderpey mallarını pazara indiriyorlar. Başlangıçta inen fındığı saymıyorum. Zaten normal olanda budur. Biraz iner sonrası yıla yayılır. Şuanda evlerde muhafaza ediyorlar. Yani bu şekilde satmaları peyderpey pazara indirmeleri iyidir. Yani fındığın akıbeti için, kendileri için iyidir. Neticede bu fındığın fiyatını üretici belirliyor. Sen pazara ne kadar az fındık indirirsen fiyatını da o kadar sabit tutarsın veya yukarıya çıkarırsın. Bu tamamen üreticinin elinde olan bir şeydir ve şuan için piyasa umut vericidir dedi.

img288374 yunus_emre-21-214x30044174

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-