eskort samsun

ÜNYENETHABER

ENGELLER SANAT İLE AŞILIYOR

ENGELLER SANAT İLE AŞILIYOR
27 Ekim 2015 - 1:49

ENGELLER SANAT İLE AŞILIYOR ORDU’DA 48 ENGELLİ, SANAT EĞİTİMİ ALARAK YETENEK VE BECERİLERİNİ GELİŞTİRİYOR
– ORDU’DA 48 ENGELLİ, SANAT EĞİTİMİ ALARAK YETENEK VE BECERİLERİNİ GELİŞTİRİYOR

Ordu’da Engellilere Destek Programı (EDES) kapsamında, engellilerin sanat yeteneklerini ortaya çıkarmak amacıyla yürütülen ‘Sanat İle Gülen Yüzler Projesi’nde olumlu sonuçlar alınmaya başlandı.

Altınordu Belediyesi tarafından planlanan proje kapsamında 48 engelli özel araçlarla evinden alınarak sanat ve el becerisi kursuna katılıyor. Gitardan piyanoya, davuldan halk oyunlarına kadar yedi branşta gerçekleştirilen kursa katılan 48 öğrencinin sanat yetenekleri ve becerisi her geçen gün daha çok ortaya çıkıyor.
Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, 48 engelli öğrencinin hangi sanat dalında becerisi varsa o konuda eğitim aldığını belirterek, “Uzun zamandan beri bizzat takip ettiğim bir projeydi. Öğrencilerimiz ile zaman zaman bir araya gelerek onların bu mutlu anlarına ortak oluyoruz. Sanat ile engellerin nasıl aşıldığını görmek beni çok mutlu etti. EDES projesindeki amacımız onların engelli halini engelsiz kılmak. Şu an bunu sanat ile aşmış bulunuyoruz. Öncelikle bu projeye katkı sunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı başta olmak üzere Ordu Valiliği’ne çok teşekkür ediyorum“ dedi.
Projenin 4 ay süreceğini belirten ‘Sanat İle Gülen Yüzler’ Proje Sekreteri Kübra Kırca ise halen 48 öğrencinin sanat eğitimi aldığını belirterek, “Hedefimiz engelli öğrencilerimizi sanat ile buluşturmak ve onların sanat ile engellerini aşmak” diye konuştu.
Ordu Büyükşehir Belediyesi Ordu Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları’nda (ORMEK) proje kapsamında eğitim alan öğrenciler kurs sonunda yağlı boya resim sergisi ve koro gösterisi yapacak.

img288 yunus_emre-21-214x30044

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-