eskort samsun

ÜNYENETHABER

FATSA BELEDİYESİ ÜNYE-FATSA ARASINDA TANSİYONU YÜKSELTTİ

FATSA BELEDİYESİ ÜNYE-FATSA ARASINDA TANSİYONU YÜKSELTTİ
09 Ocak 2023 - 22:08

Yeni pazaryeri sadece Fatsa pazarcılarının mı?

Geçtiğimiz hafta hizmete açılan Fatsa Kapalı Pazaryeri, ilk günden gündeme düşmeye başladı. Pazartesi kurulan halk pazarında Fatsalı pazarcıların haricindeki pazarcıların pazar yerine alınmaması ilk günden tepki doğurdu.

Karadeniz’in en büyük alanına sahip kapalı pazaryeri ünvanlı Fatsa Kapalı Pazaryeri ilk günden gündeme oturdu.

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve elekçi ırmağı kenarında yaklaşık 10 dönüm arazi üzerine kurulan kapalı pazaryeri için tezgah açmak isteyen pazarcılara yerler kura ile teslim edildi.

Bu hafta sabah saatlerinde Fatsa dışından gelen pazarcılar tezgah açmak isterken, belediyenin yeni bir uygulaması ile karşı karşıya kaldılar. Belediye zabıta ekipleri, Fatsa dışından gelen pazar esnafını kapalı pazar alanına almazken, bazı esnaflara da tezgah açtırmadılar. Yeni pazaryerinin hizmete girmesi ile yeni bir uygulamaya başlandığını iddia eden zabıta ekipleri, kapalı alanın sadece Fatsa esnaf odalarına kayıtlı esnafa kullandıracaklarını belirttiler.

Kapalı alan dışında kalan esnaf ise yapılan uygulamanın yanlış olduğunu ifade ederken, Fatsalı pazarcıların diğer ilçelerde eşit şartlarda tezgah açtığını ancak Fatsa’da böyle bir uygulama yapıldığını ve kendilerinin mağdur olduğunu belirttiler.

Ordu Büyükşehir Belediyesi ‘nin hizmetinin bütün şehir kapsamında bütün Ordulu esnafa değil de Fatsalı esnafa ayrıcalık yapılmasına karşı çıkan esnaf, belediyenin bu uygulamasının ise fiyasko olduğunu söylerken ,ille bizde aynısını Ünye’de mi yapalım? Bu iş esnafı esnafa kırar, kimseye yaramaz.Herkes ekmeğinin peşinde, Fatsalıya yaranacağım diye  böyle ali cengiz oyunlarına gerek yok.Bir an önce mağduriyetimizin kaldırılmasını talep ediyoruz”dediler.

ÜNYE’NİN TEK TELEVİZYONU A 52 TV MİKROFONLARINA KONUŞAN PAZARCI ESNAFINI İZLEYEBİLİRSİNİZ.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-