eskort samsun

ÜNYENETHABER

MUSA KIRANLI’DAN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

MUSA KIRANLI’DAN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI
28 Ekim 2015 - 0:21

AdsızYHTY

Milli ve dini Bayramlarımız ülkemizin sarsılmaz bütünlüğünün, toplumumuzun birlikteliğinin coşkuyla kutlandığı ve bu vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizin minnetle yad edildiği manevi günlerdir.

Cumhuriyet Bayramı en büyük milli bayramımızdır. Çünkü Cumhuriyet sayesindedir ki bayrağımız dalgalanıyor, minarelerden ezan eksik olmuyor ve hepimiz bu cumhuriyet sayesinde hürriyet havasını teneffüs edebiliyoruz.  Allah cumhuriyeti kuranlardan razı olsun.

 

Bugünde Ulusumuz için çok büyük bir bayram, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlamanın heyecanı ve mutluluğunu yaşamaktayız.

 

Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni, dil, din, ırk, inanç ve cinsiyet farkı gözetmeksizin toplumsal huzuru en üst seviyede yaşatarak, bölgesinde ve dünyada daha güçlü kılmak hepimizin vereceği ortak çaba, özveri ve hoşgörü ile mümkün olacaktır.

 

Yurttaşlarımızla insanlarla aynı milli duyguyu paylaşmaktan daha güzel ne olabilir? İlçemiz, bu duyguları yediden yetmişe birlik ve beraberlik bütünlük içinde en iyi yaşayan şehirlerden biridir. İlelebet süreceğine de gönülden inanıyorum.

Bugün Ulusumuz için çok büyük bir bayram, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı. Bugün bağımsız ve özgür bir devlet olarak yeniden ayağa kalktığımız ve Cumhuriyeti kurduğumuz, Atatürk’ün ifadesi ile “ En Büyük Bayram” günüdür.

 

  1. Kemal ATATÜRK’ün “19 Mayıs 1919’da Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Milli Mücadele’yi başlatıp, 29 Ekim 1923 tarihinde de ‘Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare Cumhuriyet idaresidir’ diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez değerdir.

 

Cumhuriyetin getirdiği kazanımları korunması dilek ve temennilerimle, Başta Ünyeli hemşerilerimiz olmak üzere Ordu’da, Fatsa’da, Ünye’de ve diğer ilçelerde yaşayan, hizmet veren tüm tekniker teknisyen meslektaşlarımıza yurttaşlarımıza sevgi ve saygılarımızı sunuyorum.

Bu anlamlı büyük günde Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve bu toprakları bizlere vatan yapmak için kendilerini feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve rahmetle anıyor, Milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyoruz.

 

Musa KIRANLI

Ünye (Elektrik Elektronik Mekanik v.b. Meslekler Yapı) Fen Adamları Derneği Başkanı

Türkiye Teknikerler Birliği Ordu İl Temsilcisi

 

yunus_emre-21-214x30044 img288

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-