eskort samsun

ÜNYENETHABER

Vali Balkanlıoğlu, Minik Öğrencilerin Hazırladığı Cumhuriyet Bayramı Kutlama Programına Katıldı

Vali Balkanlıoğlu, Minik Öğrencilerin Hazırladığı Cumhuriyet Bayramı Kutlama Programına Katıldı
28 Ekim 2015 - 15:28

IMG_7782

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Özel Altaş Koleji’nde düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programına katıldı.

Özel Altaş Koleji’nde gerçekleştirilen kutlama programına Vali İrfan Balkanlıoğlu, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Özel Altaş Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Namık Altaş, Genel Müdür Selman Altaş, Özel Altaş Koleji İlköğretim Müdürü Ferahnaz Kalyoncu, öğrenciler ve veliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Özel Altaş Koleji İlköğretim Müdürü Ferahnaz Kalyoncu, ”Cumhuriyet, yaratılmışların en şereflisi olan insanın, huzuru ve mutluluğunu esas alan bir rejimdir. Cumhuriyet katılımcı demokrasi, fikir, düşünce, inanç, ibadet, ifade özgürlüğü, hak, hukuk, adalet ve eşitlik demektir” dedi ve katılımlarından dolayı Vali İrfan Balkanlıoğlu’na teşekkür etti.

Özel Altaş Koleji’nde İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından  düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programında bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, ”Yarın 29 Ekim. Kutlama programına bugün Atatürk Anıtına çelenk  sunmayla başlıyoruz. 29 Ekim’in önemi büyük. Ülkemiz dünyadaki emperyalist devletlerin hedefi olmuş, bağımsızlığımıza istikbalimize göz koyan düşmanlar ülkemizi işgal etmişler ve birçok şehit vermişiz. Yüzlerce, binlerce gencimiz kara toprağın bağrına düşmüş, şehit olmuşlar. Çanakkale’de 250 bin tane şehit verdik. Sadece Çanakkale’de değil, Sarıkamış’ta tek kurşun atmadan 80-90 bin vatan evladı şehit olmuş. Kayıtları incelediğimizde Türkiye’de en fazla şehit veren illerin başında da Ordu geliyor” dedi.

Vali Balkanlıoğlu, ”Çok sayıda şehitler verdik, bağımsızlığımız ilan ettik ve ülkemizi özgürce bayrağımızın dalgalandığı, ezanlarımızın okunduğu güzel bir ülke haline getirdik. Bunu yaparken Atatürk ve silah arkadaşları ve o günkü kanaat önderleri, toplumun ileri gelenleri bir araya gelerek, yönetim şeklimizi Cumhuriyet rejimi olarak belirlemişler. En iyi yönetim Cumhuriyettir. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı kutluyorum” diyerek, öğrencilere Cumhuriyetin önemini anlattı.

Konuşmaların ardından, Özel Altaş Koleji  ilköğretim  Okulu öğrencileri tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı kapsamında hazırlanan programlar sunuldu.

 yunus_emre-21-214x30044 img288

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-