eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ünye Belediyesinden Bir Yenilik Daha

Ünye Belediyesinden Bir Yenilik Daha
29 Ekim 2015 - 0:04

BLD_4956

Ünye Belediyesi tarafından hizmete sunulan Kent Bilgi Sisteminin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Teknolojik gelişmeleri takip ederek vatandaşların hayatını kolaylaştırmayı hedefleyen ve çalışmaları ile Ordu’da birçok ilke imza atan Ünye Belediyesi,  alt yapı çalışmalarını tamamladığı Kent Bilgi Sistemi uygulamasını hizmete sundu.  Birçok yeniliği ve kolaylığı beraberinde getiren Kent Bilgi Sistemi’nin tanıtım toplantısı Atatürk Parkı sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Tanıtım toplantısına Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ünye Kaymakamı Mustafa Demir STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye Belediyesi olarak birçok ilke imza attıklarını ifade ederek, “Ordu İlindeki elektronik imza ile evrak üreten İlk belediye olduk. Tüm yazışmalarımız Elektronik Belge Yönetim Sistemi üzerinden TSE standartlarına göre yapmaya başladık. E-Devlet Kapısından vatandaşlarımızla iletişime geçerek Ordu ilini temsil eden ilk Belediye olduk. Kent Bilgi Sistemi projemizle, BLD_4968iletişimde çağa uyum sağlayan bir dönemi başlattık” dedi.

“Amacımız Hayatı Kolaylaştırmak”

Kent Bilgi Sistemi ile daha şeffaf bir düzen oluşacağını ve vatandaşlara günlük hayatta birçok kolaylık sağlanacağını belirten Başkan Çamyar, sunulan hizmetler ve yeniliklerle ilgili şu açıklamayı yaptı: “Bu çalışmalar neticesinde emlak beyanlarındaki adresler ulusal veri tabanındaki adresler ile ilişkilendirilerek tapu kayıtları birleştirildi. Yine İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Fiziksel Arşivinin düzenleyip sayısallaştırarak Kent Bilgi Sistemine entegre ettik. Bu şekilde Ünye Belediyesi ve birleştirilen Belde Belediyelerince verilmiş olan tüm ruhsat, iskân ve diğer belgeler arşiv otomasyonuna alındı. Adres Bilgi Sisteminden Otomatik İmar Durumu raporuna, Taşınmaz Bilgi Sisteminden Kaçak Tespit Analiz Haritasına, Sosyal Yardımlar Tematik Haritasından Şehrin restoran, otel, cami gibi Önemli yerlerine kadar birçok bilgiyi kent bilgi sistemiyle hemşerilerimizin hizmetine sunduk. Bugün itibariyle hiçbir vatandaşımızın borç ödemesi için Belediyemize gelmesine gerek kalmamaktadır. Hiçbir emlakçımız bir arsa veya arazi için belediyemize gelip imar durumu sorma ihtiyacı duymayacaktır.  Gurbetteki hemşerilerimiz, arsası, evi ya da doğduğu bu güzel şehirle ilgili bilgileri ve işlemleri artık her an bulunduğu yerden, mesai saatlerinin dışında dahi 24 saat gerçekleştirebilecektir.”

Kent Bilgi Sistemi tanıtım toplantısına katılan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ise yaptığı açıklamada “Şehirlerin güzelleşmesi, fiziki altyapının sağlam ve güzel olması şehirlerin yaşanabilir olması hayatı kolaylaştırıcı önemli işlerdendir. Ekonomik kalkınmaların en önemli göstergesi bir düzen hayatı ne kadar kolaylaştırıyorsa o kadar kalkınmış demektir. Bu anlamda Ünye’nin Kent Bilgi Sistemini açacak noktaya gelmiş olması, Ünye’de Belediyecilik Hizmetlerinin kolaylaştırıldığı bir safhaya gelindiğini gösterir” dedi.

Konuşmaların ardından Kent Bilgi Sistemi ile ilgili bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi. Toplantı sunumun ardından sona erdi.,

img288 yunus_emre-21-214x30044

 

 

 

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-