eskort samsun

ÜNYENETHABER

Cumhuriyet Resepsiyonu Yapıldı

Cumhuriyet Resepsiyonu Yapıldı
30 Ekim 2015 - 0:27

IMG_8253

     Cumhuriyet’in 92. Yılı kutlama etkinlikleri kapsamında

düzenlenen Cumhuriyet Resepsiyonu, Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde yapıldı.

                   Vali İrfan Balkanlıoğlu ve eşi Esma Balkanlıoğlu’nun evsahipliği yaptığı Cumhuriyet Resepsiyonuna, Ordu img28839Milletvekili Seyit Torun, Garnizon Komutanı Albay Garip Gümüş, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Av.Ahmet Çoruh, Cumhuriyet Başsavcısı Metin USLU, Adalet Komisyonu Başkanı Dr.Mesut Bilen, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Mustafa Gürsoy, Baro Başkanı Av.İlhan Kurt, Vali Yardımcıları Mehmer Erhan Türker, Ahmed Akın Varıcıer, Turgut Subaşı, Halil Karbuz, Engin Avcı, İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

                    Vali İrfan Balkanlıoğlu ve eşi Esma Balkanlıoğlu, Cumhuriyet Resepsiyonuna katılan davetlileri kapıda karşıladı. Daha sonra Ordu Kültür Sanat Merkezi’nin üst fuayesinde verilen kokteylde, masaları ayrı ayrı ziyaret ederek, resepsiyona katılan davetlilerle kısa sohbetlerde bulundular.

                   Üzeri, ayyıldızlı Türk Bayrağı ile bezenen ve üzerinde ‘Cumhuriyetimizin 92. Yılı Kutlu Olsun’ yazılı pastayı, ‘Cumhuriyetin nice yıllarını kutlamak dileğiyle’ diyerek, protokol mensuplarıyla birlikte kesen Vali İrfan Balkanlıoğlu, resepsiyona katılan konuklara hitaben de bir konuşma yaptı.

Konuşmasında, Cumhuriyet’in kolay elde edilmediğine dikkat çeken Vali Balkanlıoğlu, “Cumhuriyet kolay elde edilmedi.  Ancak sahip çıkmaz isek, Allah korusun elimizden kaçırabiliriz. Cumhuriyet, bir nimettir. Nimetin içinde olduğumuz sürece pek farkında değiliz. Ama nimet elimizden gittikten sonra acısı asla ve asla unutulmaz. Bugün Suriye’deki Müslüman kardeşlerimizin başına gelenleri görüyoruz. Türkiye’de 2 milyondan fazla Suriyeli var. yunus_emre-21-214x3004419Hayatlarını kurtarmak için ceketlerini alıp giden bu insanlar, bir çoğu da Avrupa’ya gideceğiz hayaliyle denizde boğuluyorlar. Bizler de bu dramı görüp milletçe üzülüyoruz. Bütün bunların hepsi iç savaş, vatansızlık, birlik ve beraberlikten uzaklık ve baştaki rejimin, yönetimin cumhuriyet olmaması, diktatörlüğe karşı gösterilen bir isyanın neticesidir. Maalesef bir ülke sıkıntıya girdiği zaman, bir leş kargası da oraya üşüşüyor. Bugün dünyanın bir çok emperyalist ülkesi sözde kurtarıcı sıfatıyla gelip, orada insanların üzerine bomba yağdırıyorlar. Bunları görüp, ibret almamız lazım. Aramızdaki farklılıkları zenginlik olarak görüp, birlik ve beraberliğimizi muhafaza etme anlamında birbirimize daha fazla sarılmalıyız. Bir çok şeyi hoşgörüyle karşılamalıyız ve tolere etmeliyiz.  Herkesin aklını başına alması lazım. Allah korusun bu bayrak inerse, İstiklal Marşı’mız susarsa, ülke bölünürse, Suriye’den çok daha kötü durumlara düşeriz. Hepimiz aynı geminin içindeyiz ve gemi su alırsa hepimiz batarız. Herkesin aklını başına alması lazım. Özellikle Doğu ve Güneydoğu’daki hainlerin ve onlara prim veren insanların çok daha akıllı olması lazım. Allah bu memlekete, bu millete bir daha Kurtuluş Savaşı koşullarını yaşatmasın. İlelebet Cumhuriyetimiz ve memleketimiz payidar olsun” dedi.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-