eskort samsun

ÜNYENETHABER

ODALARDAN AÇIKLAMA ”OSB’nin Kaderi Devletin ve Siyasi İktidarın Elindedir”

ODALARDAN AÇIKLAMA ”OSB’nin Kaderi Devletin ve Siyasi İktidarın Elindedir”
04 Kasım 2015 - 0:52

VİDEO HABER

ZXXZÜnye için yıllardır çözülemeyen ve bir arpa boyu yol gidilemeyen Ünye Organize Sanayi  gündemdeki yenini korumaya devam ediyor.Geçtiğimiz günlerde 25 senedir beklenen Ünye Organize Sanayi Bölgesi’nin düşünüldüğü Cevizdere Havzasındaki arazilerin, Ünye Tapu Müdürlüğünde gerçekleştirilen imza töreni ile Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi ile vatandaşların bu büyük hayal için bir süre daha beklemeleri gerekecek diyenler varken ,bu adımı umut verici olarak değerlendiren kesimlerde var.

  • Sizler için İki büyük odamıza , muammaya dönen Organize Sanayi Bölgesi hakkında ki son atılan adımları ve bu haftaki sıcak gelişme hakkında görüşlerini sorduk.

Konu ile ilgili açıklama yapan Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Durmuş Zor, şunları söyledi;“Ünye Organize Sanayi Bölgesi kurma çalışmaları günümüzden yaklaşık 25 sene önce başlatılmış olan bir çalışmadır. Daha önce Yüceler Mevkii’nde başlamış, daha sonra Cevizdere Havzasına getirilmiştir. Orada da uzun süre Organize Sanayi Bölgesi kurduk, kuruyoruz, kamulaştırmaya başladık gibi çalışmalar uIMG_2246zun süredir devam eden bir çalışmadır.

Burada 4-5 tane bakanımız belki onlarca milletvekilimiz geldi geçti. Ama en son geçtiğimiz hafta Çimento Fabrikası havzasındaki Organize Sanayi Bölgesi kurma çalışmamız sonlanmış oldu. Tabi burada sonlanmamış olsaydı yapılabilecek bir şey var mıydı? Hayır, artık bir taraftan kamulaştırmayı devlet ya da siyasi iktidar ben yapmıyorum. Bu bedel ile ben burada kamulaştırma yapamam diyor. Bir taraftan da oradaki arazi sahipleri mahkemeye başvurmak suretiyle yer seçimindeki yapılmış olan eksiklikler ve usulsüzlükleri göstererek mahkemeleri kazanmaya başladılar.

Onun öncesinde biz eğer kamulaştırmayı yapmış olsaydık tabi geriye dönük olarak o davalar sonuç almış olamayacaklardı. Biz kamulaştırma ile hedefimize ulaşmış olacaktır. Ama 3-5 yıldır hedefe ulaşılamadığı için de mahkemeler zaten bizim kamulaştırma yapmamızın önünü de kesmiş oldular.

Sonuçta Bilim Sanayi ve Teknoloji Başkanlığı yeni bir Organize Sanayi Bölgesi kurmak istiyorsanız o zaman eski Organize Sanayi Bölgesi’ndeki çalışmaların  borçlarını ödemek zorundasınız. Borçları ödedikten sonra o bölgedeki Organize Sanayi Bölgesi çalışmaları durdurulur, ondan sonra yeni bir yer arayabilirsiniz şeklinde yürütülmüş oldu.

Yaklaşık 3 ay kadar önce Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Enver Yılmaz ben bu yeri alabilirim, Ünye’nin bu problemini kısmen çözmek için öncelik yapabilirim şeklinde söz vermişti. Bu çalışmalar yürütüldü. Sayın Enver Yılmaz geçen hafta parayı Bilim Sanayi ve Teknoloji Başkanlığı’nın hesabına aktarmak sureti ile arazinin üzerinde olan ipotekler kaldırılmış oldu.

Biz de birkaç gün kadar önce tapuları Büyükşehir Belediyesi’ne vermiş olduk. Tabi bu doğru mudur? Yanlış mıdır? Geriye dönük tartışmanın hiç kimseye faydası olacağını düşünmüyorum. Çünkü Organize Sanayi kuramayacaksak o zaman bizim yaklaşık 2,5 Milyon TL’lik bir borcun durmasının bize bir faydası yoktur. Şimdi bunun kurulması devletin ve siyasi iktidarın elindedir. Ama biz Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması için mücadele edeceğiz. O heyetlerin içerisinde olacağız”dedi.

  • Gündemdeki  konu ile alakalı Ünye Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu ise111 şunları söyledi;

“25 senedir süren Ünye Organize Sanayi Bölgesi bekleyişi bence Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz sayesinde mutluluk ile sonuçlanacaktır. Çünkü  Enver Yılmaz, Ünye Organize Sanayi Bölgesinin yapılmasını istemeseydi Bilim Sanayi ve Teknoloji Başkanlığının hesabına 2,5 Milyon TL’yi yatırmazdı.

Bu yüzden bu bekleyişin mutluluk ile sonuçlanacağını umut ediyorum. Bundan sonra Ünye Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulma işlemi devletin ve siyasi iktidarın elindedir. Bu yüzden bizim Ünye Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması için elimizden ne geliyor ise dün olduğu gibi bugün de yapacağımızdan kimsenin herhangi bir kuşkusu veya şüphesi olmasın.

Ünye Organize Sanayi Bölgesi için ne gerekiyorsa yapacağız ve yapılması için büyük bir gayret ve çaba sarf edeceğiz. Bu konu hakkındaki görüşlerimizi sorduğunuz için de size teşekkür ederim”dedi.

 

yunus_emre-21-214x3004419 img28839

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-