eskort samsun

ÜNYENETHABER

Akkuş Çiftçisine Yeni Bir Hizmet

Akkuş Çiftçisine Yeni Bir Hizmet
31 Ekim 2015 - 0:40

Tarım Kredi Kooperatifi Akkuş’a Yeniden Açıldı

IMG_3914

 

Akkuş’ta faaliyet gösterirken çeşitli sebeplerden dolayı 2002 yılında kapanan tarım kredi kooperatifi, tarım kredi kooperatifleri merkez birliğinin düzenlediği törenle yeniden Akkuşluların hizmetine açıldı.yunus_emre-21-214x3004419

 

Açılışa, 23 ve 24. dönem Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Cürebal, Samsun Bölge Müdürü Abidin Cüneyt Erdoğan, Akkuş Kaymakamı Hüseyin Atila, Belediye Başkanı İsa Demirci, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta kooperatifin önemine vurgu yapılırken ilk konuşmayı Gıda Tarım ve Hayvancılık Akkuş İlçe Müdürü Azmi Aşçı yaptı. Aşçı Konuşmasında Akkuş’taki tarımsal faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Daha sonra söz alan Tarım Kredi Kooperatifleri Samsun Bölge Müdürü Abidin Cüneyt Erdoğan, “Tarım kredi kooperatifinden, her türlü tarımsal faaliyetlerinizde uygun koşullarda sizlere sunduğu kolaylıklardan ve ürün alımlarında indirimli faiz oranlarından faydalanacaksınız, bu kooperatif çiftçi kuruluşudur, çiftçinin olmasa olmazıdır. Akkuşa hayırlı oldun” dedi.

BİZİM İŞİMİZ SADECE RUTİN BİR BELEDİYECİLİK DEĞİL

Daha sonra Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci konuştu. Demirci konuşmasında, “Talihsiz bir şekilde geçmişte kapanan tarım kredi kooperatifi Akkuş’ta hep konuşuldu, açılması konusunda bize istekler geldi, bizde bu isteklere kayıtsız kalamadık. Geçmişte kapanan bu kooperatifle ilgili şansta ayağımıza geldi. Akkuş’umuzun değerlerinden Ayhan beyin tarım kredi kooperatiflerinde göreve gelmesi ve sizinde desteklerinizle bu kurum ilçemize kazandırıldı.

Yerel yönetim olarak bizim işimiz sadece rutin bir belediyecilik değil. Belediyeciliğin dışındaki bu ve benzeri alanlarda da yapabileceğimiz işleri yapmaya çalışıyoruz ve yapacağız. Sizlerden bu kuruma sahip çıkmanızı istiyorum” dedi.

img28839KURU FASULYENİN TAMAMINI ALMAYA TALİBİZ

Demirci’nin konuşmasının ardından Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Cürebal söz aldı. Cürebal, “Tarım kredi kooperatifinin Akkuş’a açılması için yapmış olduğumuz yaklaşık 6 aylık bir çalışma sonucu bugün kooperatifi ilçemize kazandırmış olduk. Sizlerin bu kuruma sahip çıkacağına inanıyorum. Tarımsal faaliyetler Akkuş’ta artarsa topyekun bir ekonomik kalkınma sağlanır. Kooperatif her türlü tarımsal faaliyetlerinizde sizlere destek verecek, ürünleri sizlere avantajlı satacak. Akkuş’ta kuru fasulyemiz var, üreticimiz pazar konusunda sıkıntı yaşayabiliyor, ucuza gittiği için üretiminden vazgeçebiliyor. Biz kooperatif olarak Akkuşlunun kendi tarlasında ürettiği fasulyesinin tamamını almaya talibiz, siz yeter ki üretin” dedi.

Akkuş Kaymakamı Hüseyin Atila ise konuşmasında “Açılması bizim için şans olan kooperatifin ilçemize kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ederken Akkuşluların da bu kooperatife sahip çıkacağına inanıyorum” dedi.

AKKUŞ FASULYESİ ALTIN OLACAK DEMİŞTİK VE BUNUN MEYVELERİNİ BUGÜN ALIYORUZ

Açılışta son konuşmayı 23 ve 24. Dönem Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat yaptı. Hamarat konuşmasında, “Kooperatif Akkuşlu hemşerilerimize hayırlı olsun. Akkuş’umuzun kuru fasulyesi var ve ben daha pahalı ve daha lezzetli olan bir fasulye de duymadım. Akkuş fasulyesi altın olacak demiştik ve bunun meyvelerini bugün alıyoruz. Bu kooperatifimizle birlikte ilçede tarımsal faaliyetler ile Akkuş kuru fasulyesi daha iyi yerlere gelecek. Akkuş bundan sonra başka ilçelere özenen değil kendi toprakları ile ilgili fikir geliştiren ilçe olacak. Akkuş’a güzel şeyler yapmak için çabalayan insanlar topluluğu var. Kooperatif  ilçeye hayırlı olsun. Sizlerden kooperatife çok borçlanmanızı değil çok mal verip alacaklı olmanızı istiyorum” dedi.

Konuşmaların ardından kooperatifin açılışı gerçekleştirildi.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-