eskort samsun

ÜNYENETHABER

MISIRIN YARARLARINI BİR BİLSENİZ…

MISIRIN YARARLARINI BİR BİLSENİZ…
05 Kasım 2015 - 0:06

Adsızggg

Teknik olarak bir meyve olan mısır, arpa, yulaf ve buğday gibi, tahıl grubundan da sayılmaktadır. Mısır, beyaz, sarı, pembe, kırmızı, mavi, mor ve siyah renklerde olabilmektedir. Sarı renkli tanelere sahip olan mısırlar, lutein ve zeaksantin gibi karotenoidler tarafından zengindir.

Tezgahlardaki mısırların eksildiği bu günlerde en son ekilen mısırların yani ekin altı mısırlarını satan Mevlüt Satır, gazetemize yaptığı açıklamada 20 yıldır bu işi yaptığını da ifade etti.

Satır konuşmasında; “Mısırları pişirmeden günde yaklaşık 1000 tane satıyorum.Mısırın tezgahlarımızda son 15 gün daha yer alacağını tahmin ediyorum.Halkımız yoğun şekilde mısır almaya devam ediyor” dedi.Ve bize mısırın faydalarından bahsetti.

MISIRIN SAĞLIĞA FAYDALARI NELERDİR?

Yüksek oranda lif içeren mısır, sindirim sistemi hastalıklarını önler, kabızlık, hemoroid ve kolorektal kanseri gibi sağlık problemlerini engeller. İyi bir antioksidan kaynağı olan mısır bu sayede bir antikanserojen besin kaynağıdır. Ayrıca mısır, Alzheimer hastalığı riskini azaltmaya yardımcı olur ve kalp hastalıkları, riskini azaltır. Yüksek tansiyonu düşüren mısır, anemi riskini azaltır, kolestrolü ve kan şekerini düzenler. Bunlara ek olarak mısır, cilt sağlığını da korur dedi.

 

yunus_emre-21-214x3004419 img28839

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-