eskort samsun

ÜNYENETHABER

FATSA DEVLET HASTANESİ DOKTORUNDAN REZALET

FATSA DEVLET HASTANESİ DOKTORUNDAN REZALET
09 Şubat 2023 - 20:04

Bugüne kadar çoğunlukla sağlık mensuplarına yapılan şiddet olayları ile  karşı karşıya kalıyorduk . Lakin bu seferki haber konusuna millet olarak pek alışık değiliz. Fatsa Devlet hastanesinde yaşanan olay ise tam bir rezalet.

Fatsa Devlet Hastanesi Doktoru Şehit eşini ve oğlunu kovdu. Fatsa Devlet Hastanesi Fizik Tedavi Bölümün hekimlerinden Gülbahar Ergün,şehit eşi Bakiye Nal (77) ve oğlu Ali Rıza Nal’ı odasından kovdu.

Şehit oğlu Ali Rıza Nal başından geçenleri üzücü anları  paylaştı ve ”bir hekimin gerek hastanın yaşı gerekse şehit eşi olması nedeniyle  saygıyla karşılaması gerekirken insan onurunu zedeleyici tavırla devletin kurumundan kovması kabul edilebilir bir davranış değildir.Umarım bu davranışı cezasız kalmaz” dedi.

DOKTOR İLK DAKİKADAN İTİBAREN TAVIRLIYDI

Şehit oğlu Ali Rıza Nal ,”Dün 77 yaşındaki annemi 15 yıldır zorunlu olarak kullandığı ve sadece uzman hekim tarafından yazılan bir ilacını yazdırmak için Fatsa Devlet Hastanesi Fizik Tedavi Bölümün hekimlerinden Gülbahar Ergün’e götürdüm.

Randevu saatinde içeri girerek güler yüzle selam verip kolay gelsin dedim. Ancak ne sekreteri nede doktor hanım yüzümüze bakmadı.

HASTAYA BAKMAK YERİNE KAPIYI GÖSTERDİ

Gayet nazik bir dille ilacın ismini söyleyip ilaç yazdırmak istediğimizi söylediğimiz de, sert bir tavırla bu ilacı yazamayacağını uygun bulmadığını söylediler.

Nedenini sorunca da hastaya bağımlılık yaptığını söyledi. ”Hocam annem zaten 15 yıldır kullanıyor .Ancak uygun görmüyorsanız annem burada muayene edin uygun gördüğünüz ilaçla tedaviye devam edelim” dediğimde hiç ummadığımız bir tavırla çıkın dışarı çıkın diye bize kapıyı gösterdi.

Şaşırdık ve neden çıkalım hocam burası devletin hastanesi ve annemin tedaviye ihtiyacı var dediğimde, ‘’size çıkın diyorum çıkın diye bağırınca, çıkmıyorum ben buradayım siz görevinizi yapın’’ dedim.

Ancak telefonunu alıp sizi ben çıkarmayı bilirim diyerek odayı terk etti.

DOKTORUN İLK OLAYI DEĞİLMİŞ 

Olayı hastane başhekim yardımcılarına ilettim ve onlarda maalesef bu doktor hakkında sürekli şikayet aldıklarını söylediler.

O HEKİMİN ODASINDA ŞEHİTLERİN HAKKI VAR

Annem bu vatana eşini şehit veren bir Anadolu kadınıdır. Bir şehit eşidir. Bu ilacı da eşini genç yaşta kaybetmenin getirdiği travmalar nedeniyle kullanmaktadır. Bir hekimin gerek hastanın yaşı gerekse şehit eşi olması nedeniyle saygı ve saygıyla karşılaması gerekirken insan onurunu zedeleyici tavırla devletin kurumundan kovması kabul edilebilir bir davranış değildir.

Biz şehit ailesi olarak hiç bu kadar aşağılanmadık. İki gündür annem ilacını kullanamadı ve maalesef ilacı üç gün kullanamayınca tüm vücudunda ağrılar başlıyor. Hekimi Cimer üzerinden şikayet ettim. Umarım bu davranışı cezasız kalmaz. Çünkü bu vatan bu bayrak onu hak edenlerin ve canını seve seve vatan için feda edenlerindir. O hekimin odasının her metrekareside.”DEDİ

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-