eskort samsun

ÜNYENETHABER

AKCA, TMO GENEL MÜDÜRÜNÜ İSTİFAYA DAVET ETTİ

AKCA, TMO GENEL MÜDÜRÜNÜ İSTİFAYA DAVET ETTİ
16 Şubat 2023 - 10:35

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, fındık satma kararı alan Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)’ne ‘Serbest piyasada bile fındık 63-64 TL’den işlem görürken, hangi akıl tutulmasıyla siz 61 liradan fındığı satışa sunuyorsunuz?” sözleriyle tepki gösterdi.
TMO Genel Müdürü Ahmet Gürdal’a ‘sen bahçede bir gün fındık topladın mı?’ diye soran Akça, üreticinin emeğinin çalındığını söyledi.

“Kimin değirmenine su taşıyorsun?”

TMO’nun kararını eleştiren Akça, “TMO, yeni fındığı 61 TL’ye satma kararı aldı. Zannediyorum akıllarıyla oynuyorlar. Serbest piyasada bile fındık 63-64 TL’den işlem görürken, hangi akıl tutulmasıyla siz 61 liradan fındığı satışa sunuyorsunuz? TMO’nun başındaki zat bizim telefonlarımıza bakmıyor. Hangi cüretle bakmıyorsa! Allah ıslah etsin. Kimin değirmenine su taşıyorsun? Bu üreticinin hakkını nasıl yiyorsun? Bu üreticinin el emeği, altının teri nedir bilir misin? 1 gün gelip bu bahçede fındık topladın mı? Sırtında 500 metre fındık taşıdın mı? O koltuğa oturup ahkam kesiyorsun. Sen kime hizmet ediyorsun?” diye sordu.
İstifaya davet etti
TMO genel müdürünün üreticiye ihanet ettiğini öne süren Atakan Akça, sözlerini şöyle tamamladı; “Kimin ne olduğu bizi ilgilendirmiyor. Biz üreticimizin yararı için çalışıyoruz. Yetkililere sesleniyorum: Ya bu oyuna dur deyin ya da bu oyunun içinde olan TMO’nun genel müdürünü acilen görevden alın. TMO’nun genel müdürü hizmet ettiği sürece bu ülkeye, bu çiftçiye ihanetten başka bir şey yapmamıştır. Şimdi çıkacak televizyona; ‘52 liraya aldığım fındığı 61 liraya satıyorum, zarar mı ediyoruz?’ diyecek. Kağıt üzerinde zarar etmiyorsun sayın Güldal ama bu üreticinin emeğini çalıyorsun. Dünyanın en kaliteli fındığı elinde. 11 aydır görüyoruz ki fındığa müthiş bir talep var. Serbest piyasada fındık fiyatının yükselmesinin tek sebebi fındığa olan taleptir. Yine bu üreticinin dik durması ve emanete fındık bırakmamasıdır. 200 bin ton fındığı aldın depona, tekelci firmayla işbirlikçilerine peşkeş çekiyorsun. Devletin parasıyla milleti zengin ediyorsun

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-