eskort samsun

ÜNYENETHABER

ÜTSO BAŞKANI ZOR SEÇİM SONUÇLARINI DEĞERLENDİRDİ

ÜTSO BAŞKANI ZOR SEÇİM SONUÇLARINI DEĞERLENDİRDİ
06 Kasım 2015 - 0:09

VİDEO HABER

ddd

 

Ünye Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Durmuş ZOR pazar günü gerçekleştirilen Ak partinin rekor kırarak  ve  hükumet kurmak için iyi bir  netice alarak seçimlerden ayrılmasının ardından gazetemize açıklamalarda bulundu.Başkan Zor gazetemize yapmış olduğu değerlendirmede vatandaş siyasilere bu seçimde önemli mesajlar verdi dedi ve görüşlerini kamuoyu ile paylaştı.

  • Ünye Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Durmuş ZOR;
  • Sandıktan çıkan sonucu kimse beklemiyordu

1 Kasımda yapılan  seçimin  sonuçlarının ilimiz, ülkemiz ve insanlık alemi için hayırlara vesile olmasını dilerim. Milletimiz son derece önemli bir seçim yaptı . Daha  5 ay kadar önce , yani 7 Haziranda bir seçim yapılmıştı ve 5 aylık süre içerisinde geçen o olumsuz hava doğal olarak insanımızı ciddi bir şekilde geleceğini düşündürmeye şevketti.

Bu dönemde  hemen hemen hiçbir anket firmasının bilemediği yada tespit edemediği oranda oylarda değişiklikler oldu. İnsanlar belki anketlere baktığında %45 -%46 görmüşlerdir ve böyle bir beklenti içerisinde olmuş olabilirler.  Ama sandıktan çıkan sonuç son derece sürpriz denebilecek kadar yüksek.Sandıktan çıkan  %50 civarında netice iktidar partisine yeniden iktidar olma  şansını tanımış oldu. Halkın Adalet ve kalkınma partisine bu şansı tanımış olması ,belki birileri tarafından yada bazı yerler tarafından bu oranda beklenmemiş olabilir.

  • Tabi seçmen niye böyle bir harekete gitti yada bunu neden yaptı?

Çok uzun süreden beri ulusal kanallarda insanlar zaten tartışıyorlar .Profesyonelce düşünce ortaya koyan insanlarda var , yanlıca bir şeyler söyleyenlerde var. Bizim için şunu söylememiz doğru olur, insanlar istikrardan yanadır, eğer güvenliği yoksa insanın o zaman bütün dünyanın  varlıklarını kendisinin olsa ne faydası olacak. Bir gün sonra yokum ,güvenliğim yok gibi  bir endişeye kapılan insan  yaşam varlığından şüpheye düşecektir. Tabi ki bu  arada yaşananlar nedeni ile  güvenlik, bu son dönemin çok önemli konularından biri oldu.

  • Vatandaş siyasi beceriksizliğe el koyduyunus_emre-21-214x3004419

Bir diğeride 4-5 aylık sürecin yani 7 Haziran seçimlerinin sonrasında muhalefet partilerinin bir araya gelerek bir hükumet kuramamaları etken oldu. Doğal olarak seçmende  siz bir araya gelip bir hükumet  kuramıyorsunuz, öyleyse benim size hükumet olacak kadar verecek oyum da yok dedi.AKP dışında hiç bir parti tek  başına hükumet kuracak    bir görüntüyü millete vermedi.  O zaman vatandaş  yeni birini denemektense ,benim denediğim ,bildiğim  ve kısmende güvendiğim partiye oy tercihi yaptı. İşte bu sebepler diğer partilerin küçük çaplı iflasları oldu.

Vatandaş 7 Haziranı böyle  değerlendirdi. Kısmi bir ikaz  anlamında değerlendirdi. Öyleyse ben ikaz ettim ve  kendini yenileme  taahhüdünde bulunan mevcut iktidar partisine ben yeniden destek veriyorum dedi.

  • Seçim sonuçları ekonomiye olumlu yansıyacaktır.

Bu seçimler istikrarın sürmesi anlamında tabi ki ekonomiye çok şey kazandıracak bunu göreceğiz . Çünkü durağan olan ekonomi, iş adamları yeniden önünü 4 yıl garanti olarak görmüş olacaklar.

Bu 4 yıllık süreç içerisinde   Ünye ve arkamızdaki Çaybaşı, İkizce ve Akkuş ilçelerimiz yani yaklaşık ikiyüz bin nüfuslu bir bölge olarak buna bakacak olursak, o zaman bu bölgedeki insanlar yatırımlarını ve borçlanmalarını daha rahatça yapabilecekler.

Allah muhafaza dünkü seçim sonucu olumsuz olsaydı ,yani istenilen bir iktidar çıkmamış olsaydı, bugün doların nerelere doğru çıkacağını kestirmemiz mümkün değildi. Ama bugün gelinen noktada çok rahat görüyoruz ki artık dolar geriye doğru geldi. İnsanlar dövize güvenerek yatırım yapabilecektir ve  tehlikeli bir noktaya gitme ihtimali sıfır gibi göreceklerdir.

 

  • Yatırımların devamlılığı için artık umut varimg28839

Birde mevcut iktidarın yani AK Partinin bölgemize yaptığı eksik yatırımlar var. Bunların devam etmesi lazım ,devam etmesi noktasında önleri açıldı ve  onların taahhütleri var. Bir çok uygulanması düşünülen projeler ,yatırımlar ve   organize sanayi bölgesi gibi bir çalışmalar var .Bu çalışmaların devam ettirilmesi  ve hayata geçirilebilmesi gerekiyor.Artık o yetkiyi Ak partiye yeniden verdi.

Akkuş- Tokat yolu ,orta Anadolu bağlantı yolu ,  limanla ilgili Büyük şehrimizin çalışmaları ve fakülte kurma çalışmaları var bu çalışmalarda devam edecektir.

 

  • Ordu hizmet alma konusunda Ankara’da Artık daha güçlü

Önümüzdeki sürecin Ünye ve bölgemiz için çok daha hayırlı olacağını ümit ediyorum ,tabi burada iktidar partisine mensup olan arkadaşlarımıza her geçen gün daha fazla sorumluluk düşmektedir. Ordu ilinde sonuçlanan seçimlerin ardından iktidar partisi 4 milletvekili aldı ve milletvekillerinin başında geçtiğimiz dönemde  Başbakan yardımcılığı yapmış tecrübeli bir siyasetçi var. Ankara’da bizleri temsilen milletvekili olan arkadaşlarımız kendi işlerini bilen insanlar ,mutlaka çok ciddi bir derecede bölgenin yada ilimizin tamamının ihtiyaçlarını giderme noktasında gayret göstereceklerdir.

  • Milletimizin ümidi  var olduğu gibi, bizimde ümidimiz  var.

.  Şunu da belirtmekte fayda görüyorum, AKP aldığı oy iç kesimlerde küçük ilçelerde  %85’e yükselmiştir.  Altın Ordu , Fata ve Ünye’ye baktığımız zaman 7 Haziranda  Ünye çok yüksek oranda oy vermişti  ve bu seçimde o oyu çok daha yükselterek verdi. İnsallah hizmetler bu ölçüde artar.

  • Burada Ünye ve bölgesindeki insanlara düşen şudur;

Verdikleri  oyların takipçisi olmaları lazım ,Fatsa’dan ve Altın Ordu’dan çok daha fazla AKP oy verdiğimize göre o zaman hizmet almakta da bu oranda hak sahibiyiz  ve bu hakkın takipçisi olmak gerekir.  İktidar partimizin ilçe  Başkanı başta olmak üzere , yöneticilerine insanlarımız bu taleplerini dile getirmeliler .Yani birine yakın duruyorsanız bunun karşılığı alınmalı, Numan bey gibi bu ekibin başında bir siyaset büyüğü var, öyleyse bunun karşılığı  istenmelidir.

Yani bir yerde %45- %50 oy vermiş olan bir ilçe çok daha fazla yatırım alırken, %70 üzerinde oy vermiş bir ilçe yada %80-%85 oranında oy veren ilçelere  hak ettikleri yatırımlar verilmiyorsa, o zaman burada adil yatırım paylaşımı olmuyor demektir.

 

  • Seçim sonuçları bölgemize hayırlı olsun

Bunu da inşallah önümüzdeki dönemlerde insanlar değerlendirirler takip ederler. Biz bugün  hükumetin çok kolay bir şekilde kurulacağından dolayı milletimizde güzel günler için umudun var olduğunu tekrar etmek itiyorum ve seçim sonuçlarının  bölgemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-