eskort samsun

ÜNYENETHABER

ÜNYE KENT BİLGİ SİSTEMİ İLE HAYAT KOLAYLAŞIYOR

ÜNYE KENT BİLGİ SİSTEMİ İLE HAYAT KOLAYLAŞIYOR
03 Kasım 2015 - 11:33

başkanfoto2

Ünye Belediyesi Kent Bilgi Sistemi kullanıma açıldı. Netcad KEOS (Kent Otomasyon) uygulamaları kullanılarak oluşturulan sistemle, Ünye Belediyesinin hizmetleri web üzerinden vatandaşlara ve belediye çalışanlarının kullanımına sunuldu.

Birçok yeniliği ve kolaylığı beraberinde getiren Kent Bilgi Sistemi’nin tanıtım toplantısı 28 Ekim 2015 tarihinde Ünye Atatürk Parkı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Tanıtım toplantısına Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ünye Belediye Başkanı Ahmet ÇAMYAR, Ünye Belediyesi olarak birçok ilke imza attıklarını ve Kent Bilgi Sistemi projesiyle, çağa uyum sağlayan bir dönemi başlattıklarını ifade etti.

Törende Ünye Belediyesi Kent Bilgi Sisteminin detaylarını ve kullanıcılara sağladığı hizmetleri aktaran Netcad Projeler Müdürlüğü Grup Yöneticisi Sedef KÜÇÜK, kısa zamanda Ünye belediyesinin hizmetlerine belediye çalışanlarının ve vatandaşların internet üzerinden erişimine imkân sağladıklarını anlattı.  Sedef KÜÇÜK, aktif hale gelen uygulamalar ile tüm belediye personelinin en güncel veriye, tek yoldan ve hızla erişim sağlayabildiklerini ifade etti.

“Amaç: Hayatı Kolaylaştırmak”

Kent Bilgi Sistemi ile daha şeffaf bir düzen oluşacağını ve vatandaşlara günlük hayatta birçok kolaylık sağlanacağını belirten Başkan ÇAMYAR, sunulan hizmetler ve yeniliklerle ilgili şu açıklamayı yaptı: “Bu çalışmalar neticesinde emlak beyanlarındaki adresler ulusal veri tabanındaki adresler ile ilişkilendirilerek tapu kayıtları birleştirildi. Yine İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Fiziksel Arşivini düzenleyip sayısallaştırarak Kent Bilgi Sistemine entegre ettik. Bu şekilde Ünye Belediyesi ve birleştirilen belde belediyelerince verilmiş olan tüm ruhsat, iskân ve diğer belgeler arşiv otomasyonuna alındı. Adres Bilgi Sisteminden Otomatik İmar Durumu raporuna, Taşınmaz Bilgi Sisteminden Kaçak Tespit Analiz Haritasına, Sosyal Yardımlar Tematik Haritasından Şehrin restoran, otel, cami gibi önemli yerlerine kadar birçok bilgiyi kent bilgi sistemiyle hemşerilerimizin hizmetine sunduk. Bugün itibariyle hiçbir vatandaşımızın borç ödemesi için Belediyemize gelmesine gerek kalmamaktadır. Hiçbir emlakçımız bir arsa veya arazi için belediyemize gelip imar durumu sorma ihtiyacı duymayacaktır.  Gurbetteki hemşerilerimiz, arsası, evi ya da doğduğu bu güzel şehirle ilgili bilgileri ve işlemleri artık her an bulunduğu yerden, mesai saatlerinin dışında dahi 24 saat gerçekleştirebilecektir.”

 

Detaylı Bilgi İçin:

Özlem İLHAN

Basın ve Halkla İlişkiler Yöneticisi

Tel: 312 265 05 10  e-posta: ozlem.ilhan@netcad.com.tr

 

Tüm Haber ve Duyurularımıza

netcad.com.tr  ve http://portal.netcad.com.tr/display/HELP/Haberler

adreslerinden ulaşabilirsiniz

eimar fotoğraf

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-