eskort samsun

ÜNYENETHABER

Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
03 Kasım 2015 - 17:32

BLD_7408

Ünye Belediyesi Kasım ayı olağan Meclis Toplantısı, Ünye Belediye Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

 

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar Başkanlığında gerçekleşen toplantıda meclis gündeminde bulunan maddeler görüşüldü. Belediye Meclis Toplantısına izinli olan Serkan Güney katılmadı. Meclis toplantısı, Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ın ekim ayı değerlendirmesi ve Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Murat Ocak’ın sorumlu olduğu birimler hakkında gerçekleştirdiği sunumla başladı.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, 1 Kasım seçimlerini değerlendirerek, “1 Kasım seçimlerinin Ünye’mize, Ordu’muza ve tüm ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Huzura, barışa, adalete katkı sağlamasını diliyorum. Bu süre içerisinde sandığa giden tüm hemşerilerimizi kutluyorum. Ayrıca huzuru sağlamak için ülkemizin her bir tarafında zor koşullarda görev yapan güvenli görevlilerimizi kutluyorum. Bu seçimde istikrar ve tüm Türk milleti kazanmıştır. Umarız 2023’e konan hedefte muasır medeniyet seviyesine ulaşmak için dev projelerin devam ettiği Türkiye’mizde her bir birey olarak burada yaşamaktan dolayı mutlu olduğumuz günler yakın zaman içerisinde gelecektir” dedi.

 

Gündemde Görüşülen Maddeler

Gündem maddeleri arasında görüşülen imarla ilgili 4 madde kabul edilirken 3 madde komisyona havale edildi. Gündemde görüşülen maddelerden yer altı çöp konteynırlarının toplu konut, site ve diğer toplu yaşam alanlarında uygulanabilmesi amacıyla gerekli kriterlerin belirlenmesi talebi incelemeden sonra görüşülmek üzere ertelendi. Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinin 10. Maddesine istinaden binalarda yapılacak çatılara ilişkin yapım esaslarının belirlenmesi talebi görüşülerek çatılara birtakım standartlar getirildi. Nuriye Mahallesinde bulunan Maliye Hazinesine ait parselin satın alınması talebi ise görüşülerek kabul edildi. Konuyla ilgili bilgiler veren Başkan Çamyar, alanın daha öncesinde büyükşehre geçtiğini ancak mülkiyetinin tekrar Ünye Belediyesine alındığını belirterek, “Buraya 2. el oto galeri esnafını taşıyarak dağınık yapıyı bir araya getirebilir miyiz diye düşündük. Burada Maliye Hazinesine ait olan bir alan var o yüzden burayı almamız gerekiyor” dedi.

 

Gündem de görüşülen bir diğer madde de ise 2016 yılı performans programı oldu. İlgili madde görüşülerek kabul edildi. Programla iliği Başkan Çamyar, “performans programı önünü gören, planlayan, hangi yöne doğru gittiğini bilen, bütçesini nereye harcadığını bilen ve bilimsel çalıştığımızın bir göstergesidir” dedi.

 

Park ve Bahçeler Müdürlüğünün Yerine Arşiv Müdürlüğü Kuruldu

 

Gündemde görüşülen bir diğer maddede ise Ünye Belediyesi norm kadrosunda 1 adet 1 dereceli Park ve Bahçeler Müdürü kadrosunun ihdasının iptal edilmesi ve bunun yerine 1 adet 1 dereceli Arşiv Müdürü kadrosu ihdas edilmesi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

 

Gündemde görüşülen bir diğer madde de Bilgi İşlem Müdürlüğüne bir adet mühendis ihdas edilmesi konusu görüşülerek kabul edildi. Bir sonraki meclis oturumunun 1 Aralık olarak belirlenmesinin ardından toplantı sona erdi.

yunus_emre-21-214x3004419 img28839

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-