eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ünye Nefes Alacak

Ünye Nefes Alacak
04 Kasım 2015 - 16:11

12194975_1709243952630389_3950908983221080743_o

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Tabakhane bölgesinde bitirilen karayolu ve devam eden ıslah çalışmaları ile minibüs garajı Gençlik Merkezi alanlarında incelemelerde bulundu.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, görev süresi boyunca Ünye için önemli hizmetlerin altına imza atarak vatandaşa ve şehre hak ettiği değeri vermek için gece gündüz demeden çalışarak hizmetlerin vatandaşa kazandırılmasını sağlamaya devam ediyor. Başkan Çamyar son olarak Ak Parti İlçe Başkanı Arif Ergün, Başkan Yardımcıları ve Meclis Üyeleri ile birlikte Tabakhane Deresi etrafında bitirilen ve devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek bilgiler aldı.

İnsan odaklı hizmet üretmenin gayreti içerisinde olan ve her geçen gün önemli hizmetlerin tamamlanarak vatandaşın hizmetine sunulmasını sağlayan Başkan Çamyar, incelemelerin ardından yaptığı değerlendirmede, “Tabakhane Deresi OSB gibi Ünye’de 30 yıldır konuşulan bir yer. Yıllardır derenin içine zaman zaman iş makinalarını sokup ıslah ediyoruz diye söylenilen ancak sonrasında hiçbir şey yapılmayan bir alandı. Biz göreve gelir gelmez hem karayolu hem de derenin ıslahı konusunda temaslarda bulunduk. Çalışmaların başlaması ile çok kısa bir süre içerisinde 15 metre genişliğindeki karayolu bitirilerek trafiğe açıldı, 20 gün içerisinde de kaldırım çalışmaları bitirilecek. YEDAŞ ile de gerekli görüşmeleri yaptık, sahilden başlayarak çevre yolundaki kavşağa kadar aydınlatma işlemleri bitirilecek. Doğu yakasındaki kaldırım ile ilgili Büyükşehir Belediyemiz ile görüştük; bu hattı tamamen akasya ağaçları ile donatmış olacağız. Batı tarafına başlamamız için 21 tane evin kamulaştırılması gerekiyor, bunun içinde 5 milyonluk bir kamulaştırma bedeli lazım. Ulaştırma bakanımız bedelle ilgili gerekli yerlere talimatları verdi. Batı tarafının yolu bittiğinde Ünye nefes almış olacak” diye konuştu.

“Minibüs Garajı Projesi İhale Aşamasında”

Konuşmasının devamında dere içi ıslah çalışmaları ve minibüs garajı projesi hakkında bilgiler veren Başkan Çamyar, “Dere içi ıslah çalışmaları ile ilgili Şantiye şefi ile yaptığımız görüşmelerde taban betonunun yaz mevsiminde dökülmesi gerektiğini ifade ettiler. Sahilden itibaren 750 metrelik kısımda ise baskı beton çalışmalarını bitirmiş olacaklar. Yine bu bölgede bizlere ait olan ve minibüs garajı olarak planladığımız 9 dönümlük bir alan var. Alan ekiplerimiz tarafından projeye uygun hale getiriliyor. Şuanda projemiz hazır ihale aşamasında. Bu alanın altına minibüs garajını, üzerine de pazaryerindeki esnaflarımızı getireceğimiz bir yapı inşa edeceğiz; hemen yanında da köylü pazarımız olacak. Dolayısıyla şehir merkezindeki tüm yoğunluğu bu tarafa doğru almış olacağız” şeklinde konuştu.

Niksar Caddesinde sıcak asfalt çalışmalarının bitirildiğini hatırlatan Başkan Çamyar, kaldırım çalışmalarının da en kısa sürede bitirileceğini belirtti. Başkan Çamyar, Saray Caddesindeki Asfalt çalışmalarının da Çakırtepe sapağına kadar tamamlandığını, geriye kalan kısım için ise altyapı çalışmalarının başladığını kaydetti.

Yıkım İşlemleri Yakın Zamanda Başlıyor

Son olarak Belediye sineması ve kültür sarayının olduğu alanın yıkımı ile ilgili çalışmaların son durumunu değerlendiren Başkan Çamyar, “İşletme ruhsatları iptal edildi, aboneliklerin iptali konusunda OSKİ ve YEDAŞ’a gerekli yazılar yazıldı. Bizler kendilerine her türlü yarımda bulunmaya devam ediyoruz. Esnaflarımızın büyük bir bölümü zaten yeni yerlerini tuttular. En yakın zamanda yıkım işlemlerini başlatmış olacağız. 1 kasımda olduğu gibi vatandaşlarımız bizi desteklediği müddetçe, bize güvendikleri müddetçe, Başbakan Yardımcımız orada olduğu müddetçe bizim aşamayacağımız hiçbir engel yok. Biz el birliği içerisinde Ünye’ye layık olduğu hizmetleri yapma çabasındayız. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Yaparsa Ak Parti Yapar”

Ak Parti İlçe Başkanı Arif Ergün, ise yaptığı açıklamada “Her zaman dediğimiz gibi memlekete bir hizmet yapılacaksa bunu Ak Parti yapar. Şuanda tabakhane deresi karayolunun üzerindeyiz, bu yol 3 km uzunluğunda ve 15 metre eninde. Ünye’mize hayırlı olmasını diliyorum. Halkımız bize 1 Kasımda tekrar yetki verdi. Allah izin verirse bizler de Başbakan Yardımcımız Sayın Numan Kurtulmuş’un sayesinde, onun yardımları ile hizmetlerimizi devam ettireceğiz. Buradan kendilerine tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

 

yunus_emre-21-214x3004419 img28839

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-