eskort samsun

ÜNYENETHABER

Akhisarspor MKE Ankaragücü Aytemiz Alanyaspor Antalyaspor İstanbul Başakşehir Beşiktaş Bursaspor Erzurum BB Çaykur Rizespor Fenerbahçe Galatasaray Göztepe Kasımpaşa Kayserispor Atiker Konyaspor Trabzonspor Demir Grup Sivasspor Yeni Malatyaspor

Okul Spor Müsabakaları Fikstürü Çekildi

Okul Spor Müsabakaları Fikstürü Çekildi
editor( unyenethaber@hotmail.com )
05 Kasım 2015 - 0:54

okulspor02Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın organizasyonunda Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okulların katılımı ile gerçekleştirilen okullar arası spor müsabakalarına ait 2015-2016 sezonu fikstür çekimi gerçekleştirildi.

 

Ünye Spor Salonu’nda gerçekleştirilen kura çekimine İlçe Gençlik Hizmetleri Spor Müdürü Aydın KUYUMCU, İlçe Okul Sporları Temsilcisi Metin TAMTÜRK ile okulların Beden Eğitimi Öğretmenleri katıldı. Her yıl takım ve ferdi olarak birçok branşta düzenlenen müsabakalarda önemli dereceler elde eden okulların beden eğitimi öğretmenleri hedeflerinin bu yıl da birçok öğrenciye lisanslı spor yaptırırken yine iyi dereceler elde etmek olduğunu belirttiler.

Eğitim ve öğretimin ayrılmaz bir olgu olduğunu belirten Okul Sporları Temsilcisi Metin TAMTÜRK yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi…“Okullarda velilerimiz öğrencilerinin daha çok akademik yeterliliği ile ilgilenmekte. Oysa okullarda yapılan sosyal faaliyetler ki bunlara koro çalışması, tiyatro gösterisi, satranç eğitimi gibi faaliyetleri de eklemek gerekir çok önemlidir. Sosyal faaliyetler eğitimin ayrılmaz bir parçasıdır. Eğitim olmadan öğretimin başarılı bir şekilde sürdürülmesi mümkün değildir. Biz eğitimciler olarak meslek hayatımızda bunun örneklerini çok yaşıyoruz. Ancak gerek velilerimize gerekse ailelerinden etkilenen bazı öğrencilerimize bu durumu anlatmakta zorluk çekiyoruz. Bakıldığında gelişmiş ülkelerde sosyal faaliyetlere gereken önem her alanda veriliyor. Bunun karşılığını da özgüveni yüksek, kendini ifade edebilen ve güven duygusu yüksek başarılı öğrenciler olarak alıyorlar. Yetenekli olduğu alanda gelecekte profesyonel olarak bu işi yapmaları konusuna ise hiç giremiyorum. Çünkü bahsettiğim bugünkü anlayışta bu gerçekten çok zor.  Oysa baktığımızda profesyonel olarak spor yapan kişilerde bu şekilde okullarında öğretmenleri tarafından keşfedilmiştir. Bütün bunların yanında hayatlarını ev-okul-dershane üçgeni içerisinde geçirmek zorunda bırakılan çocuklarımızın enerjilerini harcamaları gerektiği hususu da tamamen göz ardı ediliyor. Çocukluklarını yaşayamayan, sokak oyunu nedir bilmeyen bir nesil yetişmekte. Bunun geri dönütü ne yazık ki çok olumsuz olacak. Asıl gayemiz çocuklarımıza ilgi duyduğu veya yetenekli olduğu alanlarda boş zamanlarını değerlendirme fırsatı vermek, mümkün olduğunca teknolojik aletlerden uzak durmalarını sağlamaktır” dedi.

Futbol, basketbol, voleybol, salon futbolu futsal başta olmak üzere ve ferdi spor dallarında Ünye’de geçen yıl 3000 öğrencinin lisanslı spor yaptığını belirten İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Aydın KUYUMCU “Ünye’de sadece okul müsabakalarında spor yapan ciddi manada bir öğrenci sayımız var. Buna kulüp faaliyetlerini de kattığımızda 5000’e yaklaşan bir sporcu öğrenciden bahsetmek mümkün. Bu öğrencilerimize tesislerimizi açarak onların spor yapabilmeleri için gerekli gayreti gösteriyoruz. Ferdi branşlarda olsun, takım sporlarında olsun ülke genelinde derece yapan öğrencilerimiz ve takımlarımızla da ayrıca gurur duyuyoruz. Yeni sezonun tüm öğrencilerimize ve öğretmen arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

16 Kasım’da Genç Erkekler futsal müsabakaları ile başlayacak olan okullar arası müsabakalar yıl boyunca devam edecek.yunus_emre-21-214x3004419 img28839

SPOR AKSİYON

# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P