eskort samsun

ÜNYENETHABER

Başkan Demirci ”Akkuş’a Verilmiş Sözümüz Var”

Başkan Demirci ”Akkuş’a Verilmiş Sözümüz Var”
11 Kasım 2015 - 2:17

VİDEO HABER

Adsız

Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci ile yapmış olduğumuz röportajın devamını bugün yayınlıyoruz.Başkan Demirci kameralarımıza yapmış olduğu açıklamalarda Akkuş’un bir değişim içinde olduğunu ve bu değişimim süreceğini ,bu yönde çalışmaları olduğunu belirtti.Akkuş’umuza ve halkımıza verilmiş bir sözümüz var .Hizmet karvanında gerçekleştireceğimiz sözler için çalışıyor ve halkın memnuniyetini önemsiyoruz dedi.

  • İktidar Partisinde bir Belediye olmanın avantajını yaşıyor musunuz?

Tabi iktidar olmanın her şeyden önce psikolojik bir rahatlığı var. Akkuş geçmişte de iktidar partisinde bir dönem yönetilmiştir. Bu dönem de millet tekrar iktidar partisinden yana tercihini kullanmıştır. Bizim açık cezaevi projesi gibi bazı projeleri hayata geçireceğimiz yegâne güç iktidar olmaktır. Bu ilçede rahat çalışabilmek için aynı zamanda iktidar olmak gerekiyor. Ordu Büyükşehir ile uyumlu olacaksınız, Ankara’da uyumlu bir hükümetiniz ve iktidarınız olacak ki sizde insanların beklentisini boşa çıkarmayasınız. Bu anlamda da bizim burada ilçe, büyükşehir, iktidar uyumu içerisinde ilçemize iktidar olmanın amaçlarını yaşatmak istiyoruz.

  • Akkuş için hayalinizde yapmak isteyip de yapamadığınız projeniz var mı?

Akkuş için güzel hayallerimiz var. Bu hayallerimizi gerçekleştirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Henüz görev süremizin 1,5 yılı geride kaldı. Önümüzde daha 3,5 yılımız var.Şuanda hayallerimiz gerçekleşmedi demek için çok erken.Bizim Akkuş’ta hayalimiz 50 yıl. Bizi uzun vakit isteyen daha kapsamlı projeler hayal ediyoruz ve bunun üzerinde çalışıyoruz.Bahsettiğim cezaevi bizim bir hayalimizdir. Bunu gerçekleştirmek için de kademe kademe buraya kadar getirdik.

  • İlçeniz kışa hazır mı? 

Akkuş Ordu’nun 19 ilçesinde rakım olarak en yüksek yerdir.Dolayısıyla da Akkuş her zaman kışa hazırdır yada hazır 11olmak zorundadır.Kasım ayı içerisinde olmamız kar ile mücadele hazırlığına başlamamız anlamına gelir. Biz gerek iş makinelerimiz gerekse personel bakımından kar ile mücadeleye hazırız. Büyükşehir ile birlikte ortaklaşa yürüttüğümüz kar ile mücadele hazırlıkları da tamamlanmış durumdadır.

  • İlçenizdeki eğitim durumu sizce yeterli mi?

Tabi herkes ilçede üniversite mezunu insan görmek ister fakat  bizim ilçemizde yaşlı nüfus daha fazla var. Yaşlı nüfusu bu saatten sonra üniversiteye götüremezsin. Ama gençlerimizin eğitimi anlamında, çok ciddi gayretlerimiz var. Bizde çocuklarımıza ve gençlerimize okumaktan başka çareniz yok diyoruz. Bu anlamda da ilçemizde eğitim seviyesinin gayet iyi olduğunu söyleyebilirim. İlçemizde Meslek Yüksekokulumuz var. Henüz 2 yıl olmasına rağmen 200’e yakın öğrencimiz eğitim alıyor.Ayrıca İlçe Milli Eğitim ile de uyumlu çalışmalarımız var. Biz onların eğitim adına hiçbir talebini reddetmiyoruz.

  • Sosyal medyanın siyasetteki etkisi sizce nedir?

Eskiden siyaset bölge bölge mitinglerle yapılıyormuş. Oysa şimdi sosyal medya üzerinde hangi lider, hangi aday, hangi kişi nerede, ne söyledi, ne yaptı ve kiminle görüştü hepsini biliyoruz. Dolayısıyla sosyal medya günümüzde kendi bir güç kabul eden medyalardan daha öndedir. Sosyal medya bilgilendirme amaçlı olduğu için günün en etkin haberleşme aracıdır. Akkuş Belediyesi olarak zaten bizde kullanıyoruz.

  • Argan Yaylası’nı turizme kazandırmak için çalışmalarınız var mı?

Bildiğiniz gibi Argan Yaylası 1992 yılında turizm alanı ilan edilmiş. Fakat biz başkanlığa gelinceye kadar hiçbir çalışma yapılmamış. Bizim bu Argan Yaylası ile alakalı çalışmamız var. Önümüzdeki yıllarda daha sağlam projeler ile Argan Yaylası’nı Ordu’lu hemşehrilerimize tanıtacağız. Çarşamba Havaalanı’ndan başlayıp Ayder’e kadar devam eden ve turizm yolu olarak biline Yeşil Yol Akkuş’tan geçiyor. Akkuş’umuzun Argan ve Çekiçoba Yaylası üzerinden diğer illerimizin yaylasına geçiyor. Dolayısıyla Akkuş geleceğini turizmde arar. Onun içinde bizim turizm anlamında proje ekibimiz ile birlikte çalışmalarımız var.

  • Son olarak söylemek  istediğiniz bir şey var mı?

Öncelikle şirin ilçemizi tanıtmak amacıyla bizlere zaman ayırdığınız için teşekkür ediyorum. Biz yerel basını güçlü olmasından, bölge insanını her şeyden haberdar etmesinden dolayı her daim destekliyoruz.Sizlere de çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.

 

yunus_emre-21-214x3004419 img28839

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-