eskort samsun

ÜNYENETHABER

SAADETLİ BAŞKANDAN ŞAŞIRTAN SÖZLER

SAADETLİ BAŞKANDAN ŞAŞIRTAN SÖZLER
01 Nisan 2023 - 19:54

Saadetli başkandan şok sözler:

“Seccade, kutsal bir eşya değildir”

 

Ülke gündemine oturan seccade olayında Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu özür dilerken, Saadet Partili İl Başkanı ise olayı ‘muhafazakarların ciyaklaması’ olarak nitelendirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun fotoğraf çekinirken ayakkabı ile seccadeye basması gündeme oturmuştu.

Olayın ardından bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu özür dileyen bir metin paylaşarak, o anda ki yoğunluktan dolayı seccadeyi farkedemediğini ifade etmişti.

Olaya bir çok siyasi ve vatandaş tarafından tepki gelirken, Ordulu bir siyasetçinin açıklaması ise şok etkisi yarattı. Bir dönemin milli görüş partisi olarak adlandırılan ve merhum genel başkanı Necmettin Erbakan’ın siyasi mirasçısı olarak görülen Saadet Partisinin İl Başkanı, Kılıçdaroğlu’nun özür yazısını gölgede bıraktı.

Kamuoyunda Siyasi rotasından saptığı ve niyetini açık ettiği iddia edilen Saadet Partisinin İl Başkanı Av. Erkan Temiz, seccadenin bir kutsallığının olmadığını ve namaz haricinde bir hali gibi görüldüğünü ifade etmeye çalıştı.

Orduluların tepkisini alan Av. Erkan Temiz, sosyal medyada yapmış olduğu açıklama da şunları kaydetti;

“Namaz kılmak için kullanılan halı seccade olarak adlandırılır… Kutsal bir eşya değildir, ancak sadece namaz için kullanılıyorsa başka amaçla kullanılmaması, üzerine basılmaması daha hoş olur…

Seccade ye basılınca ciyaklayan bir kısım muhafazakâr kapitalistlerin, yıllardır Kul hakkının, yetim , kamu malının üzerine basılması, çiğnenmesi, hatta üzerinde hunharca tepinilmesi karşısında sessiz durması manidar bir durumdur Mücahit Elikçioğlu abi”.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-