eskort samsun

ÜNYENETHABER

TOKİ ÖMER ÇAM OKULUNDA TARIM GÜNÜ

TOKİ ÖMER ÇAM OKULUNDA TARIM GÜNÜ
04 Nisan 2023 - 15:56

 

TOKİ Ömer Çam ilkokul öğrencileri mesleki tanıtım toplantıları kapsamında ziraat mühendisi İbrahim Hakan Gün ile tarımı ve ziraat danışmanlığını tanırken, çevre mühendisi Serap Pelit tarafından da sıfır atık projesinin önemini öğrendiler.

TOKİ Ömer Çam ilkokulu meslek tanıtım buluşmalarına devam ediyor. Özellikle veliler tarafından yapılan mesleki tanıtım kapsamında ilkokul öğrencileri meslekleri tanırken, mesleğin hayatımızdaki yeri üzerine de detaylara ulaşıyor. Bu tanıtımlar kapsamında okulun bugün ki konukları Ziraat Mühendisi İbrahim Hakan Gün ve Çevre Mühendisi Serap Pelit oldu.

Ziraat Mühendisi ve A52 TV Program yapımcısı İbrahim Hakan Gün mesleğini tanıtırken öğrencilerle buluşmadan öncesinde, öğrencilerden yedikleri meyvelerin çekirdeklerini getirmelerini isteyerek bu çekirdeklerin ağaca dönüş aşamasının ilk etabının uygulanmasını da aktarma fırsatı buldu. Tarımın insan hayatındaki önemini vurgulayan İbrahim Hakan Gün, program kapsamında öğrencilere mesleği tanıtmak, sevdirmek ve tarımın insan hayatının geleceği olduğunu vurgulamak istediklerini de aktardı. Öğrenciler ise yapmış oldukları uygulamalı sohbet ile güzel bir gün geçirme fırsatı yakalamış oldular.

Ünye Belediyesi Çevre Mühendisi Serap Pelit ise miniklere mesleğinin özelliklerini ve tanıtımını yaparken, günümüzün en özel sosyal sorumluluk projesi olan sıfır atık projesi hakkında da detaylar aktardı. Ev ve işyerlerinde, okullarda oluşan atıkların geri dönüştürülmesi, yeniden kazanılması ve doğanın korunmasında ki önemine değinen Pelit, Ünye Belediyesi’nin başlatmış olduğu ödüllü sıfır atık kampanyası hakkında da bilgiler verdi.

Öğrenciler için dolu dolu geçen bir günün ardından, tarım ve sıfır atık bilinci de miniklere aktarılmış oldu.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-