eskort samsun

ÜNYENETHABER

ORDU’DA TAŞLAR YERİNE OTURUYOR

ORDU’DA TAŞLAR YERİNE OTURUYOR
06 Nisan 2023 - 13:42

 

28.Dönem Milletvekili adaylarının belirleneceği 9 Nisan tarihi yaklaşırken siyasi kulislerde de hareketli saatler yaşanıyor.

Seçimlerle ilgili kritik görüşmelerin bir iki gün içinde sona ereceği ve 8 Nisan cumartesi günü Ordu’da ki son durumun şekilleneceği öğrenildi.

Ordu’da 6 Milletvekili kontenjanına 150 aday adayının üzerinde isim başvuruda bulundu. Partilerdeki temayül, mülakat ve anket çalışmalarının ardından Milletvekili aday isimleri netlik kazanmaya başladı. Bu kapsamda merakla beklenen siyasi konjektör ortaya çıktı.

Özellikle millet ittifakının Ordu’da tek liste yapıp yapmayacağı gündemi oluştururken, yaptığımız araştırmalara göre partilerin birbirleriyle görüşmelerinin devam ettiği, en geç cumartesi günü belli olacağı öğrenildi.

MİLLET İTTİFAKI ORDU’DA TEK LİSTEYİ BEKLİYOR

Ordu’dan aday olması beklenen İdris Naim Şahin’in bir aksilik olmazsa adaylığına kesin gözüyle bakılıyor. Şahin’in ittifak çatısı altında aday olamaz ise başka bölgeden aday çıkacağı gelen bilgiler arasında.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un ise Ordu’dan Milletvekili adayı olma ihtimali devam ediyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Bakan olarak görmek istediği Torun ile adaylık görüşmelerinin devam ettiği öğrenildi.

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt’un durumunun ise ittifak ortaklarının Ordu’da alacağı karara bağlı olduğu, aksi bir durumda başka bir bölgeden Milletvekili adayı olacağı öğrenildi.

AK PARTİ’DE ‘KURTULMUŞ’ YERİNE ‘HAMARAT’ MI VAR?

Nereden aday olacağı merak edilen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un ise beklenildiği gibi Ordu’dan değil İstanbul’dan aday olacağı öğrenildi.

Ak Parti kulislerinde eski milletvekili Mustafa Hamarat’ın Ordu’dan vekil olmak için temaslarda bulunduğu konuşuluyor.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-