eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ünye Kalesi Turizme Kazandırılıyor

Ünye Kalesi Turizme Kazandırılıyor
09 Kasım 2015 - 14:14

Adsız

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye Kalesi’nde Orman Bakanlığı’na ait olan parselin devri ile ilgili protokolün imzalandığını ve Ünye Belediyesine devrinin gerçekleştiğini belirtti.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye’nin önemli turistik yerlerinden biri olan Kale ile ilgili bir buçuk yıldır yürütülen çalışmalarda sona gelindiğini açıkladı. Konu ile ilgili Ankara’da Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda görüşmelerde bulunan Başkan Çamyar, görüşmeler sonunda Orman Bakanlığı’na ait olan parselin Ünye Belediyesine devredildiğini belirtti.

Ünye Kalesi Turizme KazandırılıyorKale

Devir işlemlerinin ardından açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Ahmet Çamyar şu açıklamayı yaptı: “ Ünye Kalesi üç medeniyete ev sahipliği yapmış önemli duraklardan bir tanesi. Daha önce anıtlar tarafından hazırlanmış olan projede birinci etap projesi yapılmış ancak müteahhit firma usulüne uygun yapım gerçekleştirmediği için davalık olmuşlar. Bu nedenle ikinci ve üçüncü etap çalışmalara geçilememiş, yıllarca bu süreç atıl vaziyette kalmıştı. Kale ile ilgili bir buçuk yıldır yürütmüş olduğumuz mücadele neticesinde önce hazineye ait parselin devrini 2014 yılının aralık ayında kültür bakanlığından aldık ancak aradan geçen bir buçuk yıllık süre içerisinde Orman Bakanlığına ait olan parselin devri ile uğraştık. Nihayet geçtiğimiz hafta bakanlıkla protokol imzalamak sureti ile parselin devrini Ünye Belediyesine gerçekleştirmiş olduk. Bundan sonraki süreçte bakanlık karşı protokolü imzalayarak ihale sürecini kaldığımız yerden yeniden başlatacağız.  2. Etap ihalenin içerisinde de dehlizlerin temizlenmesi var. İlk iş olarak bunu gerçekleştirip yaklaşık 500 olarak tahmin edilen basamakları temizleyip yer altına ineceğiz ve vaftiz odalarına ulaşmış olacağız. Ünye Kalemizi kültür yolu projemizin bir durağı haline getirip yerli ve yabancı turistlerin kullanımına açmış olacağız.”

img28839 yunus_emre-21-214x3004419

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-