eskort samsun

ÜNYENETHABER

AK PARTİ VE İYİ PARTİ 1’ER MİLLETVEKİLİNİ İKRAM ETTİLER

AK PARTİ VE İYİ PARTİ 1’ER MİLLETVEKİLİNİ İKRAM ETTİLER
09 Nisan 2023 - 17:38

Bugün saat 17:00’den önce listeler açılmadan Sabah saatlerinde bir köşe yazısı yazmıştım.(Yazıyı en alttaki linke tıklayarak okuyabilirsiniz)

Sabah KÖŞE YAZIMI okuyanlar görmüştür İyi Partinin Ordu’daki siyaseti değiştirdiğini kartları yeniden dağıttırdığını söylemiştik.

SİYASETTE HER AN HER ŞEY OLUYOR

Öyle ki Ak parti kalesi konumunda ki Ordu’ya koyacak adam bile bulamamıştı. Eski bakan İdris Naim Şahin’e karşı ağır abiler Ordu’ya gelmek istemiyordu ve kaos devam ediyordu.

CHP ise pabuç pahalı dedi ve milletvekili göstermeyi düşünmediği Seyit Torun’a tekrar sarıldı .Meclisteki 2 koltuğu için Torun’u Ordu’ya yolladı.

MHP’de ise moraller biraz bozuktu ve kaderi iki olaya bağlıydı. Birincisi  çatı ortağı Ak parti Ordu’da kimleri aday çıkaracaktı. İkincisi ise Naci Şanlıtürk’ün saha performansıydı.

VE SAAT 17’DEN SONRA ORDU’DA NELER OLDU?

İYİ PARTİ KAN KAYBETTİ

İyi Parti’nin İdris Naim Şahin ve Ekrem Şentürk aday göstereceği tahminlerine göre yapmış olduğumuz analizde iki isimle Ordu’dan rahatlıkla 2 milletvekili alabileceğini belirtmiştik.

Ama saat 17’de açıklanan listelerde sürpriz şekilde ekran Şentürk’ün olmaması yerine Onur Şahin’in yazılması ile beraber İyi Partinin iki milletvekili çıkarabilme ihtimali zayıflamış oldu.

 

CHP ORDU’DA RAHAT

CHP ise sağlam iki ismi başa yazarak Türkiye Büyük millet meclisi’ndeki var olan iki koltuğunu sağlamlaştırdı ve seçimlere en rahat giren parti oldu.

Seyit Torun ve Mustafa Adıgüzel hamleleri ile İyi partiye kaptırdıkları fazladan bir koltuğu geri alabilme durumları son listeler açıklanınca daha net ortaya çıktı.

MHP’DE YÜZLER GÜLÜYOR

Milliyetçi Hareket partisi’nin Naci Şanlıtürk ve Erol Bayram hamleleri ilk bakışta MHP’nin milletvekili çıkarabilmesi adına zorlanacağını gösteriyordu.

 

Lakin AK Parti’nin açıklamış olduğu milletvekili adayları partileri memnun etmemesi ve İyi Partinin güçlendiği sırada kan kaybetmesi Milliyetçi Hareket partisine yaradı.

 

AK Parti’nin milletvekilliği adaylarının açıklamasının ardından oluşan kamuoyunu tepkilerine göre oyların MHP kayacağı net olarak görüldü.

 

Bu durumda son kesinleşen aday listelerine göre en karlı çıkan Parti MHP oldu.

AK PARTİ SINIFTA KALDI

AK Parti’de Ordu için bir türlü aday isim bulamayan genel merkez, partilerin ve kamuoyunun rızası olmamasına rağmen listenin başına iki lejyoner ismi koyarak tepki çekti.

Tokatlı Bakan Mahmut Özer ve Trabzon menşeili İbrahim Ufuk Kaynak listenin başında yer aldı. Ünyeli eski vekil Mustafa Hamarat  ve Fatsa İlçe Başkanı İsa Yüksel 3. ve  4. sıraları paylaştılar. Ve kendileri de Ak partililerde mevcut listeden memnun kalmadılar.

Sonuç olarak Ordu’da kazanan MHP Ve CHP oldu görüşündeyim…..

14 MAYIS SEÇİMLERİNDE Kİ TAHMİNİM İSE ŞÖYLE;

Partililerinden tepki alan AK PARTİ, 2 Milletvekilini zorlanarak alır

Ortağının oylarını alan MHP, 1 Milletvekilini rahat alır.

Kan kaybeden İYİ PARTİ 1 Milletvekili rahat alır ama 2 vekil sürpriz olur.

Rahat CHP ise 2 Milletvekilini rahat rahat güle oynaya alır

CİHAN ÇAKIR

Karadeniz Radyo Televizyon

ve Gazeteciler Dernek Başkanı

KESİNLEŞMEYEN ADAY LİSTELERİNİNDEN ÖNCE YAZDIĞIM KÖŞE YAYIM

ORDU ATEŞTEN GÖMLEK OLDU

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-