eskort samsun

ÜNYENETHABER

4300 HASTAYA EVLERİNDE BAKIM HİZMETİ

4300 HASTAYA EVLERİNDE BAKIM HİZMETİ
17 Nisan 2023 - 13:00

İl Sağlık Müdürü Tüzün, “Ordu ilinde yaklaşık 4300 hastaya evlerinde hizmet vermekteyiz.” dedi.

Ordu İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Dursun Tüzün, ilimizde sunulan evde sağlık hizmetleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Yaklaşık 33 araç ile evde sağlık hizmeti verildiğini açıklayan Müdür Tüzün, “Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi, 13 tane hastane tipi ve bir tane de ADSM Diş Hastanesi tipi 14 birim ile hizmet vermekteyiz. Yaklaşık Ordu ilinde 4300 hastaya evlerinde hizmet vermekteyiz. Bunun 12 ambulans 21 tane de hizmet aracıyla hizmetimizi götürmekteyiz. Yaklaşık 33 tane aracımız vardır. 4300 tane hastamıza 95 personelinizde hizmet vermekteyiz. Yaklaşık her ay hastalarımızı bir kez görmekteyiz. Ayda 3 veya 5-6 kere gördüğümüz hastalar da olmaktadır.” dedi.

Ordu’nun tamamında hizmet veriyoruz

Ordu’nun tamamında evde sağlık hizmeti verildiğine dikkat çeken Müdür Tüzün, “Ordu ilinin tüm coğrafyasına evde sağlık hizmetlerini başarıyla götürmekteyiz. Bu hizmeti veren arkadaşlarımıza sonsuz teşekkürler ediyoruz. Hizmetlerimiz daha da artarak devam edecek.” diyerek açıkladı.

Devletin şefkat eli her yerde

Devletin şefkat elinin bütün evlere ulaştığını belirten Müdür Tüzün, “Bizim bu hizmetimiz devletin evlere kadar hastalara uzanan şefkatli bir elidir. Bizim personelimiz 95 kişi sabit gittiği ortamlarda ailelerle bir akraba, eş ve dost gibi olmuşlardır. Amcanın, teyzenin hastalıkları neyse onlara göre tedavisini planlıyorlar. Uzmanla görüşüyorlar ve reçetelerini yapıyorlar.  Bez raporunu ya da yatak raporunu veriyorlar. Hastanemizdeki otomatik yataklardan bu evde yatan yatalak hastalara vermekteyiz.” ifadelerini kullandı.

Başvuruları değerlendiriyoruz

Evde sağlık hizmeti almak isteyenlerin yapacakları başvuruları değerlendireceklerini söyleyen Müdür Tüzün, “Vatandaşlarımız evde sağlık hizmetini almak için 444 38 33 numarasını arayıp kaydını yaptırabilirler.  Aile hekiminden destek alabilirler veya evde sağlık hizmetlerinin olduğu ilçe hastanelerine ilimizdeki hastanelere başvurarak kayıtlarını yaptırabilirler. Ekibimiz gelip evde değerlendiriyor ve evde sağlık kapsamını alınıyorsa onların bütün takiplerini yapmaktadırlar.” dedi.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-