eskort samsun

ÜNYENETHABER

OSKİ’DEN AKKUŞ’A DEV SU ALMA YAPISI

OSKİ’DEN AKKUŞ’A DEV SU ALMA YAPISI
10 Kasım 2015 - 0:01

0dc4179f-b2bf-4794-be6c-02a402ba97adAKKUŞ İLÇESİNE DEV SU ALMA YAPISI YAPILDI

2015 yılı yatırım programları kapsamında çalışmalarını sürdüren OSKİ, Akkuş ilçesine baraj büyüklüğünde yeni bir dev su alma yapısı kazandırdı. İnşaatı tamamlanan ve ilçeye uzun yıllar hizmet verecek 10 bin mlük tesis su toplamaya başladı.

MEVCUT SU ALMA YAPISI İHTİYAÇLARA CEVAP VEREMİYORDU

Betonarme yapısı tahrip olan ve kullanım ömrünü tamamlayan eski tesisin su kayıp kaçak oranlarının çok yüksek seviyede olduğunu belirten yetkililer, su alma yapısının mekanik aksamının paslandığını ve Akkuş ilçesinin içme suyu ihtiyacını yeterince karşılayamaz hale geldiğini ifade ettiler.

KAPASİTESİ TOPLAM 10 BİN M3

Yaşanan sorunların ardından yüksek kapasiteli ve modern bir tesisin çalışmalarına başlayan OSKİ teknik ekipleri, kısa bir süre içerisinde yatırımın yapım aşamalarını gerçekleştirdi. 10 bin mlük dev su alma yapısının betonarme çalışmaları tamamlanarak tesis su toplamaya başladı. Tesisin mekanik ve çevre düzenlemesi kısa bir süre içerisinde bitirilerek, Akkuş ilçesinin ihtiyaç duyduğu sağlıklı ve kesintisiz içme suyu hizmeti sağlanmış oldu.

TESİS UZUN YILLAR AKKUŞ’A HİZMET VERECEK

Akkuş ilçesine teknik ekiplerin çok yüksek kapasitede su tutma özelliğine sahip yeni bir su alma yapısı kazandırdığına dikkat çeken OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük; “Uzun yıllar kesintisiz içme suyu hizmetini karşılayacak bir tesisi Akkuş ilçemize kazandırdık. Artık bu bölgede yılların birikimi olan su sorunu ortadan kaldırılacak ” dedi.

img28839 yunus_emre-21-214x3004419

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-