eskort samsun

ÜNYENETHABER

Bu Uygulama İle Et Fiyatları Yarıya Düşecek

Bu Uygulama İle Et Fiyatları Yarıya Düşecek
02 Mayıs 2023 - 2:08

Et ve Süt Kurumu İstanbul ve Ankara’da anlaşmalı marketlere karkas eti uygun fiyata vermeye başladı. Uygulamanın diğer illerde de yapılması bekleniyor. Peki bu duruma kasaplar ne diyor? Detaylar haberimizde.

Fiyatlarının uzun süredir artmasıyla vatandaş evine et sokamaz hale geldi. Bu duruma karşı Et ve Süt Kurumu, İstanbul ve Ankara’daki anlaşmalı marketlere sabit fiyatla et teminine başlamıştı.

190 liradan kıyma, 210 liradan kuşbaşı etin satışa sunulduğu uygulamanın diğer şehirlere de gelmesi bekleniyor.

 

Bu uygulama karşısında kasapların satışları nasıl etkilenir?

Kasap  Ömer Dilmen; “ Fiyat olarak tabi ki etkiler. Etkilemez dersek yalan konuşuruz zaten. Ama müşteri potansiyelinde bir değişiklik olacağını sanmıyorum. Müşteri bildiği eti istiyor. İnsanların alışık olduğu bir tat var. O yüzden de bundan vazgeçeceklerini sanmıyorum” dedi.

Ordu’da böyle bir uygulama olacaksa sadece marketleri kapsamaması gerektiğini söyleyen kasap Dilmen sözlerine şu şekilde devam etti: “Kasaplar da düşünülerek ona göre bir fiyat güncellemesi yapılmalı. Böyle bir uygulama gelirse en azında zam olmaz. Bizim fiyat da sabit kalırsa daha iyi olur. Kurban Bayramı’na kadar bir zam daha beklediklerini belirten kasap Dilmen daha sonrası için böyle bir beklentilerinin olmadığını belirtti.”

Güncel et fiyatları ise şu şekilde; kuşbaşı 300, kıyma 290, kemikli et 250, biftek 330, bonfile 400 lira.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-