eskort samsun

ÜNYENETHABER

ÇAKIR’DAN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ MESAJI

ÇAKIR’DAN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ MESAJI
03 Mayıs 2023 - 12:47

 

3 Mayıs, Dünya Basın Özgürlüğü Günü olarak kutlanırken, Karadeniz Radyo Televizyon ve Gazeteciler Derneği Başkanı Cihan Çakır da basın özgürlüğünün önemini vurgulayarak bu özel günü kutladı.

Basın özgürlüğünün demokratik bir toplumun temel taşlarından biri olduğunu belirten Çakır, gazetecilerin haber yapma özgürlüğüne ve ifade özgürlüğüne olan ihtiyacın altını çizdi.

Çakır, yaptığı açıklamada, basının demokrasinin güçlendirilmesinde ve toplumun bilgilendirilmesinde önemli bir rol oynadığını vurguladı. Gazetecilerin, halkın doğru ve tarafsız bilgiye erişme hakkını korumak için büyük bir sorumluluk taşıdığını söyledi.

Basın özgürlüğünün olmadığı bir ortamda demokrasinin güçlü olamayacağını belirten Çakır, gazetecilere yönelik baskı ve tehditlerin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Çakır, ayrıca basın mensuplarının çalışma koşullarının iyileştirilmesi, sansürün kaldırılması ve ifade özgürlüğünün korunması için hükümetlere ve uluslararası topluma çağrıda bulundu. Gazetecilerin güvenli bir ortamda çalışabilmeleri ve haber yapabilmeleri için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini söyledi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-