eskort samsun

ÜNYENETHABER

HİLMİ GÜLER’E SORDULAR.”BU BİLGİYİ SİZE KİM VERDİ?”

HİLMİ GÜLER’E SORDULAR.”BU BİLGİYİ SİZE KİM VERDİ?”
03 Mayıs 2023 - 23:52

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler’in, Ordu’da binaların % 70’e varan oranda riskli olduğunu açıklaması üzerine Ordu Çevre Derneği ayrıntılı bilgi için OBB’ye dilekçe verdi.

Riskli Konutlar

Ordu Çevre Derneği Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada, “Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, 24 Nisan 2023 tarihli yerel gazetelere yaptığı açıklamada Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerinde binaların yüzde 50-70 arasında riskli olduğunu belirtmiştir. Bu açıklama halkı tedirgin eden bir açıklamadır. Ordu halkının yarısını yakından ilgilendiren bu açıklamaları hangi verilere göre yapıldığı da bilinmemektedir. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler’in bu açıklamayı hangi verilere göre yaptığını bilmek halkın hakkıdır. Şu nedenle de kamuoyunu aydınlatıcı açıklama bekliyoruz.” denildi.

Orçev, yanıtlanması için OBB’ye yönelttiği sorularda; adı geçen ilçelerde ayrı ayrı, çürük olduğu tespit edildiği bildirilen özel ve kamu binalarının net sayılarını, ne kadarının mutlak yıkılması gerektiği, ne kadarının güçlendirme çalışmasının yapılması gerektiği, riskli bina sahiplerinin bilgilendirilip bilgilendirilmediği, hangi bölgede, kaç birimde kentsel dönüşüm kararı alındığı, kentsel dönüşüm kararı alınan bölge ve birimlerdeki (her bir birimde) çürük ve sağlam yapı stok sayılarının cevaplarını istedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-