eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ordu’da kayıtlı işsiz sayısı belli oldu

Ordu’da kayıtlı işsiz sayısı belli oldu
05 Mayıs 2023 - 1:11

Ordu Çalışma Ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün 2022 yılında kaç kişiye istihdam sağladığını Hayat Gazetesi olarak araştırdık.

İl Müdürlüğünün paylaştığı rapora göre İŞKUR Ordu’da 2022 yılının Ocak-Eylül döneminde 7 bin 416 kişiye iş imkanı sağladı. Kadınlar, işe yerleştirme oranının %54,5’ini oluşturarak önde yer aldı. En çok işe yerleştirilen meslekler Beden İşçisi ( Genel) ve Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi oldu. Ayrıca, erkeklerin en çok Konfeksiyon İşçisi ve Beden İşçisi (Genel) mesleklerinde işe yerleştirildiği, kadınların ise en çok Konfeksiyon İşçisi ve Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi mesleklerinde işe yerleştirildiği görüldü.

En çok Konfeksiyon İşçiliği tercih edildi

Ordu’da 2 bin 594 kişinin işe yerleştirilmesiyle, Konfeksiyon İşçisi mesleği en çok tercih edilen meslek oldu. Bu mesleği Beden İşçisi (Genel) ve Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi meslekleri takip etti. 2022 yılı Ocak-Eylül döneminde, ilimizde erkeklerin en çok Konfeksiyon İşçisi ile Beden İşçisi (Genel) mesleklerinde işe yerleştirildiği, kadınların ise en çok Konfeksiyon İşçisi ile Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi mesleklerinde işe yerleştirildiği görüldü.

Ordu’da kayıtlı işsiz sayısı 34 bin 910!

Yayımlanan rapora göre 2022 yılının Eylül sonunda Ordu ilinde kayıtlı işsizlerin sayısı 34 bin 910 olarak kayıtlara geçti. Kayıtlı işsizler arasında kadınların oranı %52,4, 18-24 yaş arası gençlerin oranı ise %26,6 seviyesinde olduğu raporda yer aldı.

İlde mesleklere göre kayıtlı işsiz sayıları incelendiğinde en fazla kayıtlı işsizin olduğu mesleklerin başında Temizlik Görevlisi mesleği yer aldı. Bu meslekte Ordu’da Kuruma kayıtlı 3 bin 497 işsiz bulunuyor. Bu mesleğin ilimizdeki toplam kayıtlı işsizler içerisindeki payı yüzde 10 olarak görüldü. Bu mesleği sırasıyla Beden İşçisi (Genel) ile Konfeksiyon İşçisi meslekleri takip etti.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-