eskort samsun

ÜNYENETHABER

“ÜNYE’YE HAVACILIK OKULUNU KAZANDIRMALIYIZ”

“ÜNYE’YE HAVACILIK OKULUNU KAZANDIRMALIYIZ”
12 Kasım 2015 - 17:30

VİDEO HABER

CCCC

 

 

Ünye’de bölge havaalanı için düşünülen fakat daha sonra havaalanı için elverişli olmadığına karar verilen bölge de Havacılık Üniversitesi kurmak için çaba sarf eden Türk Hava Kurumu Ünye Şube Başkanı İsmail Sarı, bu konu ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu.

Havaalanı pistine üniversite kurma çabaları olduğunu belirten Türk Hava Kurumu Ünye Şube Başkanı İsmail Sarı şunları söyledi; “Bizim Ünye’mizde daha önce Sayın Şükrü Yürür tarafından bölge havaalanı olarak düşünülmüş ve başlatılmış bir yerimiz var. Fakat yerimizin bölge havaalanına uygun olmayışı nedeniyle küçük kalmış olan bir km uzunluğunda pistimiz var. Burası daha sonra havaalanı için uygun olmayınca Türk Hava Kurumu’na eğitim pisti yunus_emre-21-214x3004419olarak kullanılmak üzere 49 yıllığına tahsis edilmiş bir pistimiz var. Bu aslında bizim yöremiz ve bölgemiz için kıymetli bir pisttir. Ancak orası bugüne kadar değerlendirilememiştir. Etrafının ağaçlık olması nedeniyle gelen teknik elemanlar eğitim için uygun olmadığını söylediler. Buranın sadece usta havacıların kullanabileceği bir saha olduğunu söylediler. Dolayısıyla burası sadece okul olup ta oradaki öğrenciler için usta öğreticiler eşliğinde eğitim pisti olarak kullanılabilir şeklinde rapor hazırlandı. Bizde bunun üzerine Türk Hava Kurumu tarafından 2010 yılında Havacılık ve Uzay Bilimleri Üniversitesi var. Bu üniversite havacılık ile ilgili Türkiye’de tek üniversitedir. Bu üniversitenin bir bölümünü Ünye’mize almak için biz faaliyetlere başladık”dedi.

Türk Hava Kurumu’nun bir hayır kuruşu olduğunu belirten Sarı, sözlerini şu cümleler ile noktaladı; “Sizin aracılığınız ile bir kez daha kamuoyuna duyurmak istiyorum. Türk img28839Hava Kurumu bir hayır kurumudur. Hayır, kurumları da vatandaşların hayırları ile ayakta durur. Dolayısıyla bunun açılması hava kurumuna ait ama bizden bina istiyorlar. Ünye’den veya Ünye dışındaki zenginlere şunu söylemek istiyorum. Yapılacak olan bina için yeri satın alabilecek ve bina yapabilecek maddi katkıya ihtiyacımız var. İsterler ise binayı kendileri de yapabilirler ya da bize destek olurlar biz yaparız. Hatta şunu da söyleyeyim. Yapılacak Yüksekokul veya Fakülteye kendi adlarını verme şansımız bile vardır. Çalışmalarımız durmuş değildir. İnşallah devam edecektir. Benim Hava Kurumunda bulunma amacım Ünye Havaalanı olarak bilinen pistimizin değerlendirilmesi ve buraya bir havacılık okulunun kazandırılmasıdır. Bu konu hakkında bizim ile görüştüğünüz içinde sizlere teşekkür ediyoruz”dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-