eskort samsun

ÜNYENETHABER

Çakır’dan 10–16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası Mesajı

Çakır’dan 10–16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası Mesajı
10 Mayıs 2023 - 11:39

Ordu Beyazay Engelliler Derneği Başkanı Cihan Çakır, 10 – 16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Çakır, her engelli vatandaşın doğuştan bir engelle doğmadığını belirterek, kiminin hastalıktan, kiminin terörle mücadele sırasında, kiminin iş veya trafik kazasında, kiminin de başka sebeplerle daha sonradan engelli olabileceğini ifade etti.

Ordu Beyazay Engelliler Derneği Başkanı Cihan Çakır, yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“Her yıl 10 – 16 Mayıs tarihleri arasında çeşitli farkındalık programlarıyla kutlanan Engelliler Haftası, engelli bireylerin sorunlarının gündeme getirilmesi ve bunlara çözüm üretilmesi ve insanların duyarlılığının artırılması açısından bu hafta büyük önem taşımaktadır.

Bilinmeli ki Engelli olmak kimsenin kendi tercihi değildir. Hepimizin bir gün engelli olabileceği gerçeğini unutmamalıyız. Engelli bireylerin ve ailelerinin yaşadıkları sorunlar toplumun ortak sorunudur. Engelliler de herkes gibi, onurlu bir hayat yaşamayı hak etmektedirler. Engelli vatandaşlarımızın toplumdan kopmadan hayatlarını idame ettirmeleri için eğitim hayatını tamamlayıp istihdam ettirilmesi, meslek edinip üretken hale gelmesi, erişim ve ulaşım engellerinin ortadan kaldırılması hepimizin ortak sorumluluğudur.

Engelli bireylerin sorunlarına ortak olmak çözüm metotları geliştirmek insanlığa saygı ve çağdaş toplum olmanın aslı görevidir.
tüm engelli kardeşlerimizin geleceğe umutla bakabilecekleri, sağlıklı, mutlu bir yaşam diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.”

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-