eskort samsun

ÜNYENETHABER

Başkan Çamyar Gündemi Değerlendirdi

Başkan Çamyar Gündemi Değerlendirdi
18 Kasım 2015 - 1:36

VİDEO HABER

BLD_1479

 

 

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, makamında düzenlediği basın toplantısı ile Ünye’de devam eden çalışmaların son durumu hakkında açıklamalarda bulundu.

 

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, düzenlediği basın toplantısında Ülke gündeminden Ünye’de devam çalışmalara ve planlanan projelere kadar birçok konu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Başkan Çamyar,1 Kasım Seçimlerinin ardından çalışmalara hız verdiklerini ve Ünye için önemli adımlar attıklarını belirtti.

 

Açıklamasında ilk olarak 1 Kasım Seçimlerine değinen Başkan Çamyar yaptığı değerlendirmede, “Türk Milleti 1 Kasımda daha güvenli bir Türkiye için önümüzdeki engelleri kaldırmak istiyorum demiştir. 1 Kasım’ın hiçbir şekilde kaybedeni yoktur. 1 Kasımın sonrasına baktığımız zaman Türkiye gerçekten G20 gibi dev bir organizasyona başaralı bir şekilde ev sahipliği yapmıştır. Türkiye, bundan sonraki süreç içeresinde küresel gücün bir piyonu değil baş aktörlerinden biri olacaktır” dedi.

 

Tabakhane Karayolu Kaldırım Çalışmalarında Sona Gelindi

Başkan Çamyar, konuşmasının devamında Ünye’de devam eden ve bitirilen çalışmalarla ilgili ise şu bilgileri verdi: “Başta tabakhane deresi olmak üzere çalışmalarımız çok hızlı bir şekilde devam ediyor. Karayolu çalışması bitirilerek kullanıma açıldı, kaldırım çalışmalarında da sona gelinmiş durumda. Son olarak aydınlatma işlemleri tamamlanacak ve ağaçlandırma işlemleri için altyapı çalışmaları başlatılacak. Karayolunun batı tarafı ile ilgili kamulaştırma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bölge müdürlüğümüz kamu yararı kararı almakla ilgili kadastroyla ilgili ölçüm çalışmaları teknik çalışmaları devam ettiriyorlar.

 

 

“Rüzgârlı Sokak Projesi İle Trafik Rahatlayacak”

Niksar Caddesi Saray Caddesi ve dün itibari ile de Ünye’mizin turizm bölgelerinden bir tanesi olan Çakırtepe’nin sıcak asfalt çalışması bitirildi. Büyükşehir Belediye Başkanlığımız ile çok koordineli bir çalışma yürütüyoruz. Saray Caddesi’nde kaldırım çalışmaları bir taraftan elektrik direkleriyle ilgili yenileme çalışmaları devam ediyor; hemen peşinden Hükümet Caddesi’ne doğalgaz çalışması için girilecek. Büyük Caminin önündeki caddenin projesi de hazır; seçim döneminde Ünye’de hemşehrilerimizle paylaştığımız projeyi inşallah birkaç teknik dokunuşla hayata geçirmiş olacağız. Kısmen Niksar Caddesi’ne benzeyen bir görüntü olacak ama tek yönlü bir trafik akışı planlıyoruz. Rüzgarlı Sokakta binaların kaldırılması ve denize bağlantıyla beraber orada ciddi bir trafik akışı rahatlığını da sağlamış olacağız.

 

Çöp Konteynırları 20 Noktada Yer Altına Alındı

Diğer taraftan Ünye’mizde çöp konteynırlarının yer altına alınmasıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Şuana kadar 20 noktaya ulaştık; 30 noktaya ulaştığımız zaman araçlar devreye girmiş olacak. Ünye Kalesi ile ilgili sona gelmiş durumdayız. Hemen ihale sürecini başlatıp dehlizlerin açılması ile ilgili ihalemizi yapmış olacağız Ünye’nin bizden beklemiş olduğu projelerden bir tanesi de yüzme havuzu projesi. Proje ile ilgili ilgili çalışmamız devam ediyor bunla ilgili proje çizim işlemleri alan proje bitti.”

 

“Duyarlılık Gösteren Esnaflarımıza Teşekkür Ediyorum”

Belediye Sinemasının olduğu alan ile ilgili yıkım çalışmalarının başladığını belirten Başkan Çamyar, bu süreçte duyarlılık gösteren herkese teşekkür etti. Başkan Çamyar konu ile ilgi “Ünye için önemli gördüğümüz projelerden bir tanesi de Belediye Sinemasının olduğu alan idi. Bugünden itibaren yıkım çalışmalarına başladık. 1968’den beri kiracılık yapan ve orayı adeta evi gibi benimseyen arkadaşlarımıza, kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Çünkü uygulayacak olduğumuz projeyi gördüklerinde “Ünye’ye yakışan budur, güzel olan proje buraya uygulansın” diyerek tüm arkadaşlarımız elinden gelen gayreti, çabayı ve iyi niyet göstergesini ortaya koydular. Hiç bir sıkıntı, hiçbir gürültü olmaksızın, bize gerekli kolaylığı gösteren tüm hemşirelerimize buradan teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

Konaklama Sorunu Geçici Süre İle Çözüldü

Belediyespor ile Ünyespor’u birleştirerek Ünyespor’un 5-6 trilyonluk bir borç yükünden kurtulduğunu belirten Başkan Çamyar, “Şehir tek ses olsun, tek yürek olsun, tek nefes olsun istedik. Çıktıkları iki maçı da galibiyetle tamamladılar. Bu hafta inşallah kendi sahamızda ilk maça çıkacağız. Bu haftayla da ilgili de bu zamana kadar Kulüp Başkanlığı yapmış olan tüm kardeşlerimize arkadaşlarımıza maça davet etmekle ilgili bir çalışma yürütüyoruz. Konaklama sorunu ile ilgili Binicilik tesislerimizi bir süreliğine oyuncularımızın kullanımına sunacağız. Oradaki tesis çalışmalarımız bittiği zaman yine biniciliğe gönül vermiş arkadaşlarımız aynı yeri kullanmaya devam edecekler. Bu süreçte gelen misafirleri Belediye olarak bizler ağırlamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Saray Hamamı Turizme Kazandırılacak

Son olarak kültür yolu projesine değinen Başkan Çamyar, “Kültür yolu çalışması kapsamı içeresinde yakın zaman dilimi içeresinde Saray Hamamı ihaleye çıkacak. Bütün teknik alt yapısı, projesi hazır ve 315 bin liralık paramız da Ordu Valiliğinde hazır. O bölgeyle Kefeli Han’ın arasındaki arazinin tamamını manolya ağaçları ile süsleyeceğiz” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-