eskort samsun

ÜNYENETHABER

KURBANLIKLAR RAĞBET GÖRÜYOR

KURBANLIKLAR RAĞBET GÖRÜYOR
23 Haziran 2023 - 2:02

Kurbanlık satışları besicinin yüzünü güldürdü.

Kurban Bayramı dolayısıyla Ünye Canlı Hayvan Pazarı’nda kurbanlık satışlarının iyi olması besicileri mutlu etti.

Ünye Canlı Hayvan Pazarı’nda, Kurban Bayramı dolayısıyla yaşanan hareketlilik ve satışların iyi olması, besicilerin yüzünü güldürdü. Hayvan Pazarına 400 küçükbaş hayvanla geldiğini ve şuanda elinde 50 adet küçükbaş hayvanının kaldığını ifade eden kurbanlık satıcısı, satışlarının iyi olduğunu ifade etti.

Kurbanlık satıcısı Murat Karakaş A52 TV mikrofonlarına yaptığı açıklamada;

“Kurban Bayramı öncesi kurbanlık hayvan satışlarımız devam ediyor. Hayvan pazarına elimde 400-500 adet hayvanla girdim şu anda 50 tane kaldı. Ben küçükbaş hayvan satıyorum. Geçen yıl küçükbaş hayvan fiyatları 2000-3000 TL arasındaydı. Bu yıl da 3000 ile 5000 TL arasında değişiyor. Kurbanlık satışlarımızda geçen yıla oranla düşüş yok. Bizim insanlarımız kurbanlarını kesiyor. Hisseye girmekle uğraşmak istemeyenler ya da daha uygun fiyata kurban kesmek isteyenler küçükbaş hayvan alıyorlar. Küçükbaş hayvan kesmeyi sevmeyenler de büyükbaşa yöneliyor. Zaten pazar gününde çoğu hayvanlar satıldı. Ama satıp da bayramın 1 günü teslim edeceğimiz kurbanlıklarımız da var. Bayrama kadar bakmaya müsait yeri olmayan vatandaşlar kurbanlıklarının alıp bayramın 1 günü almak üzere bize bırakıyorlar. Satılan hayvanların üstüne boyalı sprey ile yazı yazdık. Bayrama kadar buradayız.” dedi.

Kurbanlık hayvanların pahalanmasıyla küçük hayvan satıcılarının aradan çıktığını ifade eden kurbanlık satıcısı Gökhan Bektaş ise yaptığı açıklamada; “Ben yılın 12 ayı buranın yerle esnafıyım. Hayvan almaya gittiğimizde 10-20 hayvan alsak 1 trilyon paramızın olması gerekiyor. Buna da şu anda herkesin gücü yetmiyor. 3-5 tane tecir bunun altından kalkabiliyor ama 50 Bin-100 Bin TL ile artık hayvan tecirliği işi dönmüyor. Bu sebeple küçük esnaflar aradan kalktı. “ dedi.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-