eskort samsun

ÜNYENETHABER

AŞIRI YAĞIŞLAR SEL VE SU BASKINLARINA SEBEP OLDU

AŞIRI YAĞIŞLAR SEL VE SU BASKINLARINA SEBEP OLDU
23 Haziran 2023 - 9:59

Ordu’nun Fatsa ilçesi Yavaş Mahallesi’nde 2 gün arayla etkili olan sel ve heyelan hayatı olumsuz etkiledi. Akşam saatlerinde bastıran sağanaktan dolayı oluşan selde Yavaş Mahallesi’nde otomobilde mahsur kalan 4 kişi, ekiplerin yoğun çabası sonucu kurtarıldı.

Yavaş ve Ilıca Mahallelerinde yaşanan sel olayında otomobilde mahsur kalan kişilere Fatsa Belediyesi, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve AFAD ekipleri hemen bölgeye giderek mağdur olan vatandaşların yardımına koştu. Önce araç içerisinde mahsur kalan vatandaşlar güvenli bir yere alındı daha sonra ise sel suları içerisinde kalan otomobil kurtarıldı.

Fatsa’da yağan kuvvetli sağanak sonrasında Bolaman Mahallesi’nde bazı ev ve işyerlerinde su baskınları meydana gelirken Büyükşehir ve Fatsa Belediyesi ekipleri müdahale etti.

Meydana gelen baskınlar nedeniyle incelemede bulunan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Ethem Kibar, “Bu sabah erken saatlerde başlayan aşırı yağış nedeni ile Bolaman, Güvercinlik ve Yenipazar mahallelerimizde dere taşkını sonucu birçok ev ve işyeri sular altında kalmıştı. Gün boyu tüm ekiplerimiz ile başlattığımız erken müdahale, temizlik ve taşkından arındırma çalışmaları ile yaraları sarmaya çalıştığımız mahallelerimizde bu gece bastıran ani yağışlardan dolayı yeni bir taşkın neticesinde yeniden su baskını meydana gelmiştir.”

Kuvvetli sağanak yağışın ardından sel ve su baskınlarının yaşandığı bölge için Ordu Valiliğinden açıklama geldi. Yapılan açıklamada;

İlimizde devam etmekte olan şiddetli yağıştan dolayı;

1-) Gürgentepe ilçemizin beş kırsal mahallesinde yollarda tahribat oldu. Ciddi manada sıkıntımız ve kapalı yolumuz yoktur.
2-) Fatsa ilçemizin Yavaş kırsal mahallesinde araçta mahsur kalan bir vatandaşımız ile evinde mahsur kalan bir vatandaşımız güvenli bir şekilde tahliye edilmiştir. Herhangi bir sağlık sorunları yoktur.
3-) Üç ilçemizin (Aybastı, Kabataş, Gölköy) heyelan ve selden dolayı merkezle bağlantı yolu kapalı gibi asılsız haberlere itibar etmeyin.
Tüm ekiplerimizle sahadayız.
Rabbim memleketimizi tüm afetlerden korusun inşallah.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-