eskort samsun

ÜNYENETHABER

Vizyon 2023 Kalkınma ve Yatırım Çalıştayı Yapıldı

Vizyon 2023 Kalkınma ve Yatırım Çalıştayı Yapıldı
19 Kasım 2015 - 15:21

IMG_9485

Vali irfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin koordinatörlüğünde organize edilen Ordu Vizyon 2023 Kalkınma ve Yatırım Çalıştayı kapsamında düzenlenen Sektörel Analiz Eylem Planı Tanıtım Toplantısına katıldı.

 Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Milletvekili Oktay Çanak, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları, daire müdürleri, işadamları ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

Ordu Vizyon 2023 Kalkınma ve Yatırım Çalıştayı kapsamında düzenlenen Sektörel Analiz Eylem Planı Tanıtım Toplantısında bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, ”Ordu çok güzel bir şehir. Dünyada en az 3 milyon Ordulu olduğunu duydum. Bunların büyük bir kısmı İstanbul’da ve Avrupa’da. Ordu’nun  artık yaşanılabilir, herkesin iş bulabildiği ve rahat geçinebildiği bir yer kent olması gerekir. Belediyeler sadece alt yapı yapan kuruluşlar değil de vatandaşın her türlü sorunuyla ilgilenme, hemşerilerine sahip çıkma anlamında çalışmalarını yürütüyor. Valilikte öyle. Kağıt imzalayan, bürokratik işlemlerle uğraşan makam olmaktan çıkılarak, bulunduğu yerde istihdamı, vatandaşın gelir düzeyini artırıcı, evine bir ekmek daha fazla götürebilecek konuma ulaşması noktasında hizmet ediliyor. Ordu’da aktif  faaliyet gösteren sektörlerimiz neler. Fındık sektörü önemli. Kümelenme yoluyla ele alınması lazım. Bu sektörü nasıl rekabetçi konumuna sokabiliriz. Dünya standartlarında ne konumdayız bilmemiz gerekiyor. Sektörlerin ortaya çıkıp birlikte rekabet etmeleri, güç birliği yapmaları önemli. Uluslararası anlamda çok daha iyi rekabet yapılabilir” diye konuştu.

Vali Balkanlıoğlu, ”Ordu’yu turizm ve sanayi açısından kalkındırmak istiyorsak bilimsel verilerle bir gayretin içinde olmalıyız ve profesyonel yardımla  hareket etmemizde sayısız fayda  olduğunu unutmamalıyız” diyerek, toplantının hayırlı olması dileğinde bulundu.

Ordu Milletvekili Oktay Çanak ise yaptığı konuşmada,  “Ordu’yu ilk önce Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biri haline getirmek ve sonrasında da dünyaya açılan bir pencere haline getirmek için hep birlikte çalışacağız. Bunu yapacak olanlar hiç şüphesiz bu salonda oturanlar olacaktır. Çünkü, ben Ordu’yu bir futbol takımına benzetiyorum. Bu takım içerisinde yer alan insanların siyasi düşünceleri, görevleri ne kadar farklı olursa olsun, bir tek hedefi olmalı, oda galip gelmek, yaşadığı şehri yaşanılabilir, yaşam kalitesinin yükseldiği bir şehir haline getirmektir. Geçmiş alışkanlıklarla ya da geçmiş yanlışlarla, bugüne kadar getirilmiş şehir düzeninin, hiç şüphesiz birileri tarafından düzeltilmesi gerekir. Bunu da yapacak olan hiç şüphesiz Ordu’nun Valisidir, Ordu’nun Büyükşehir Belediye Başkanıdır, 19 ilçenin Kaymakamıdır, 19 ilçenin Belediye Başkanıdır, idari amirlerdir, basın mensuplarıdır ve biz de siyasi erk olarak burada üzerimize düşenleri fazlasıyla yerine getirmek için uğraşacağız” şeklinde konuştu.

“Yapılan çalışmayla birlikte ortaya çıkacak tablonun ilimize çok fayda getireceği kanaatindeyim.  İlimiz açısından önümüzdeki yıllara ilişkin elbette yerel yönetimler olarak bizimde hedefimiz çizmiş olduğumuz profil var ama ilimiz ne olacak? Ordu Büyükşehir olduktan sonra ordu bir turizm kenti mi? Tarım kenti mi? Kültür kenti mi? Sanayi şehri mi? olacak bunun teknik anlamda bir çalışmasının yapılması lazım” diyerek, konuşmasına başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ”Ortaya elbette bir rapor çıkacak. Bu rapor çerçevesinde biz diyeceğiz ki yerel yönetimler olarak büyük şehir olduktan sonra bu işin mihmandarlığı en azından büyük bir bölümünü ev sahibi sıfatıyla biz yapacağız. Çalışma ile ilimizde hangi ana ve alt sektörlerin kümelenme gelişimine uygun olup olmadığı tespit edilecek ve rekabetçilik temelli sektörel 2013 stratejik gelişim raporu hazırlanacak. Önümüzdeki günlerde yeni kabinenin oluşumuyla birlikte Ordu havalimanından sonra havalimanının 3 kat maliyetinde en büyük limanlardan birine kavuşmak üzere ilk adımımız attık. Bu adımı atmadan önce alt yapısını hazırladık, fizibilite raporunu aldık  ve uluslararası rekabet edebilen bazı denetim kuruluşları tarafından rapor sunuldu” dedi.

Enver Yılmaz, konuşmasının son bölümünde Ordu Valiliğinin organizasyonuyla Ordu’ya gelen Arap gazetecilerin  yapmış oldukları haberlerle Ordu’nun tanıtımına  katkı sunduklarını belirterek, Vali İrfan Balkanlıoğlu’na teşekkür etti.

Konuşmaların ardından, Prof.Dr. Hakkı Erarslan tarafından bir sunum yapıldı.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-