eskort samsun

ÜNYENETHABER

Başkan Semiz: Bozulmayan çok az yolumuz kaldı

Başkan Semiz: Bozulmayan çok az yolumuz kaldı
10 Temmuz 2023 - 23:30
Çaybaşı’nda sağanak yağış nedeniyle yollar zarar gördü, 4 istinat duvarı betonu çatladı, bir bağlantı yolu ulaşıma kapandı.

Çaybaşı’nda erken saatlerde etkili olan sağanak yağış üzerine Kapılı, Taşkesiği, Aşıklı Çakıllı, Akbaba, Gürcek, İçeribükü, Cemallı, Namazlı, Boras, Hacıali ve Yenicuma mahalle yollarında su taşkınları meydana geldi.

Aralıklarla süren yağış nedeniyle Aşıklı Çakıllı mahallesinde tarım arazilerinde kaymalar, aynı mahallede bulunan İlküvez Aşıklı İlkokulu arka tarafında heyelan oluştu.

Sağanak yağışa bağlı yükselen Yenicuma Deresi’nin su debisi, yağışın etkisini yitirmesiyle düştü.

İlçede Hacıaili Mahallesi Velibayraktar bağlantı yolu ulaşıma kapandı.

Su birikintileri sebebiyle kapanan yollar iş makineleriyle açıldı, belediye ekiplerince yol silme işlemi, kanal temizliği çalışması başladı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Çaybaşı Belediyesine bağlı 35 personel, 14 iş makinesi ve araçla sahada çalışmalarını sürdürüyor.

Başkan Semiz: Bozulmayan çok az yolumuz kaldı

Çaybaşı Belediye Başkanı Hüseyin Semiz, Ünye Kent Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, ilçede 30 ayrı noktada yollarda uçmalar meydana geldiğini, 4 yerde istinat duvarı betonunda çatlama olduğunu, ilçede bozulmayan çok az yolun kaldığını söyledi.

Yol ve menfezlerde maddi hasarın meydana geldiğini belirten Başkan Semiz, şu açıklamayı yaptı:

“Yağış ilçenin her tarafına aynı oranda düştü.  Tahminim m2ye 100 kg civarında bir yağış oldu. Arazinin tamamını gezmeye çalıştım. İlçemizde 4 yerde istinat duvarında beton çatlaması oldu.  Menfez yaptığımız bölgelerde sıkıntı olmadı ama yol üst yapısı zayıf olan yerlerde yolları tamamen bozuldu. Yol ve menfez haricinde maddi hasarlı sıkıntı görünmüyor. Beton asfalt yapılmayan yerlerde bozulma oldu, bozulmayan yolumuz çok az kaldı. Boras Mahallesinde beton yolun bitiminde yolda ciddi heyelanlar oluştu. Hacıaili Mahallesi Velibayraktar bağlantı yolunda daha önce tetiklenmiş heyelan vardı, bu yağışlarla birlikte orada ulaşım tamamen kapandı, şu an açılması mümkün değil. Buraya alternatif bir yol var, orayı kullanıyoruz.  Aşıklı mahallesinde bulunan İlküvez Aşıklı İlkokulu’nun arka tarafında heyelan oluştu.  İlçemizde yollarda 30 noktada yol üstü uçuklar şeklinde heyelanlar oluştu. Personelimizle birlikte yağışın ilk anından itibaren sahadayız. Yağışın durmasıyla birlikte yol silme ve kanal temizliği çalışması yürütüyoruz.”

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-