eskort samsun

ÜNYENETHABER

TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ AZERBAYCAN’DA

TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ AZERBAYCAN’DA
12 Temmuz 2023 - 19:25

 

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, resmi temaslarda bulunmak amacıyla ziyaret ettiği Azerbaycan’da Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Kurtulmuş, Aliyev’e Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını iletti. Aliyev de teşekkür ederek Kurtulmuş’tan selamını Erdoğan’a iletmesini rica etti.

TBMM Başkanı Kurtulmuş Bakü’de şehitlikleri de ziyaret etti

Aliyev, Türkiye’de yapılan Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel seçimlerinde sağlanan başarıdan dolayı Kurtulmuş’u tebrik etti.

Azerbaycan ile Türkiye arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin, parlamentolar arası alan da dahil olmak üzere her alanda başarılı şekilde gelişmesinden memnuniyetle bahsedilen görüşmede, Kurtulmuş’un ziyaretinin ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacağı kaydedildi.

Görüşmede, Türk Devletleri Teşkilatının daha da güçlendirilmesinin ve Türk Devletleri Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) kapsamındaki işbirliğinin pekiştirilmesinin önemine vurgu yapıldı.

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, mevikaşı olan Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Sahiba Gafarova ile de önce baş başa daha sonra ise heyetler arası görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmeler kapsamında, parlamentolar arasındaki temas ve iş birliğinin ulaştığı seviyeden duyulan memnuniyet karşılıklı olarak ifade edildi.

Görüşmeye ilişkin paylaşımda bulun

 

an TBMM Başkanı Kurtulmuş şu ifadeleri kullandı: “Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Sahiba Gafarova ile önce baş başa ardından heyetler arası görüşme gerçekleştirdik. Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ilişkiler ile bölgesel gelişmeleri ele aldığımız görüşmelerde, parlamentolarımız arasındaki temas ve iş birliğinin ulaştığı seviyeden duyulan memnuniyeti karşılıklı olarak ifade ettik.”

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-