eskort samsun

ÜNYENETHABER

SARIKAHRAMAN ÇİFTÇİNİN İSTEDİĞİ OLDU

SARIKAHRAMAN ÇİFTÇİNİN İSTEDİĞİ OLDU
20 Kasım 2015 - 9:52

WSS

Fındıkta 5 Yıldır Uygulanan Ve 2015 Yılı Ödemelerinin Ardından Bitmesi Beklenen Doğrudan Gelir Desteği Uygulamasının 3 Yıl Daha Uzatıldığı Öğrenildi.2018 Yılına Kadar Süreceği Açıklanan Destekleme Kararı Üreticileri Sevindirdi.

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, 2015 yılı alan bazlı destek ödemelerinin, 2016 yılı Nisan ayı sonuna kadar yapılacağını belirtti.Gazetemize yaptığı açıklamada alan bazlı gelir desteği için hükümete teşekkür eden Başkan Sarıkahraman, geçtiğimiz günlerde Ünye’de gerçekleşen Ziraat Odaları Koordinasyon toplantısı hakkında da konuştu.

“Alan bazlı gelir desteği bu bölgenin olmazsa olmazıdır.” diyerek sözlerine başlayan Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman bu desteğin devamlılığından ötürü kanunlaştırılmasını istediklerini söyledi.

Sarıkahraman açıklamasında “Herkesinde bildiği gibi Karadeniz bölgesindeki çiftçiler erezyonla savaş yapıyor. Bölgemiz olarak bu savaşın en iyi silahı ise fındık.

Hükümetimiz, vermiş olduğu sözü yerine getirerek fındığa verdiği destek bizi fazlasıyla memnun etmiştir.Sevincimiz son derece yüksek seviyededir.

BAŞVURULAR 1 NİSAN 2016’DA BİTİYOR

2015 yılına ait alan bazlı gelir desteği başvuru tarihleri yaklaşık 10 gün içerisinde belli olup, ödemesi ise Nisan sonuna kadar yapılacaktır.2016 yılına ait çiftçi kayıt sistemi çalışmaları ise devam ediyor ve Haziran ayının sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.Fındıktaki destek ödemesi, 2015 yılında da 170 TL olarak uygulanacak.

Ziraat Odası Koordinasyon Toplantısı ayda bir yada bir buçuk ayda bir olmak üzere her ilçede yapılır.Bu ay ise Ünye’mizde gerçekleşti.Toplantıda fındığın sorunları ve piyasa koşulları ile ilgili değerlendirme yaptık..Son olarak hükümetimize teşekkür ederken alan bazlı gelir desteğinin devamını çiftçilerimiz ve Ünye Ziraat Odası olarak  istiyorum.” dedi.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-