eskort samsun

ÜNYENETHABER

FARUK ATEŞ’İN KALEMİNDEN “ÜNYELİ OLARAK MAHCUP OLDUM..”

FARUK ATEŞ’İN KALEMİNDEN “ÜNYELİ OLARAK MAHCUP OLDUM..”
17 Temmuz 2023 - 12:22

Sabahın saat sekizi…

Cumhuriyet meydanı saray cami şadırvanındayım abdest alıyorum..

– dayı bakarmısın dedi bir ses..kırk yaşlarında ki gence buyur dedim.

Dayı duş alacağımız bir yer varmı..?

Hamamı tarif ettim lakin onlar araştırmışlar tarihi hamamları birisi çalışmıyor kullanılmıyor diğer saray hamamı ise saat on gibi açılır demişler..

Her neyse ben camiye girdim birazdan çıktım..tuvaletin erkek girişi karşısında iki genç oturuyor..birisi bana hamam soran arkadaş..

Bu gençler üç arkadaş İzmirden yola çıkmışlar istikamet karadeniz turu.. tur şirketiyle değil de özel aracıyla kafamıza göre il ilçe belde yayla gezelim diye çıkmışlar yola..kırk kırkbeş yaş aralığında ki  misafirler  beyefendi olgun  kendi işyerleri olan sohbet etmeyi seven  cana yakın karadeniz insanını seven kişilerdi..

Üzüldüğüm  sabahın yedisi ünye de mola veren gençler çorbasını içiyor fakat duş alabilecekleri bir yer bulamıyorlar.. saray caminin tuvaletinin orada temizlikçinin kullandığı yeşil hortumu kullanarak sırayla içeride duş alıyorlar..( ünyede en temiz tuvalet) üçüncü kişi elinde hortumla kılık kıyafetini değiştirmiş olarak içeriden çıkıverdi..

 

Onlar bana karadeniz insanını çok güzel sevdiklerini anlattılar..vatanperver misafirperver kanaatkar çalışkan….ben onlara ünyemizin güzelliklerini anlatamadım…misafirlerin saray camiinin  tuvaletinde duş alması beni mahcup düşürdü..çay içelim diyebildim..onlarsa parfümlerini üzerlerine sıktılar çambaşına doğru yola koyuldular…ben onlara asarkaya çakırtepe ünye kalesi vs diyemedim..

…..

Gelgelelim konuya..vilayet olacak bir şehirde sabah duş alınabilecek yer yok mu varda ben mi bilemiyorum..veya saray hamamı sabahın erken vakti hizmet verse..ya da merkez büyük cami altında neden bir duş alınabilecek yer olmasın..(namazın ilk farzının taharet olduğu düşünülürse merkez cami altında olmalı)

 

Sizleri bilmem ama ben bir ünyeli olarak bu gün çok mahcup oldum..

Gereği düşünülür inşallah. …

Saygılarımla.Faruk ATEŞ

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-